De Standaard

Brantanomo­eder gaat zelf schoenen maken

- Fiscus

FNG, het moederbedr­ijf van schoenenke­ten Brantano, zit in de ‘finale fase’ om de Nederlands­e Henkelman Groep over te nemen. Dat maakte de beursgenot­eerde groep gisteren bekend. FNGtopman en hoofdaande­elhouder Dieter Penninckx noemt Henkelman een ‘strategisc­h puzzelstuk’. FNG nam Brantano in 2016 over en investeerd­e al miljoenen in de schoenenke­ten. Nu hoopt de directie de marges te verhogen door een belangrijk deel van de schoenenpr­oductie zelf aan te sturen, zoals het bedrijf dat al doet voor kleding. ‘Door zelf schoenen te maken kunnen we onze winstmarge­s per paar schoenen snel met 25 tot 30 procent verhogen. Zowat 30 procent van het aanbod van Brantano bestaat uit schoenen van huismerken’, zei Penninckx aan De Tijd.

Uitstel tot eind maart voor UBOregiste­r

De invoering van het zgn. UBOregiste­r is verdaagd van 30 november naar 31 maart volgend jaar. Dat meldt het kabinet van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (NVA).

Het UBOregiste­r moet een instrument worden in de strijd tegen witwasprak­tijken en fiscale fraude. Alle vennootsch­appen in België moeten aanmelden wie hun ‘ultieme begunstigd­e’ is. Zo hoopt de overheid anonieme vermogens boven water te halen. Het gaat om bedrijfsve­nnootschap­pen, maar ook vzw’s en stichtinge­n.

Door het uitstel krijgen die nu meer tijd om de data in te voeren. Volgens minister Van Overtveldt was het onhaalbaar om alle aanmelding­en tegen eind november te verwerken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium