De Standaard

City in slot voorbij Hoffenheim

-

Manchester City, met kapitein Kompany, beleefde een moeilijke avond in Hoffenheim. Na amper 44 seconden prikte Belfodil (exStandard) de 10 binnen. De reactie liet niet lang op zich wachten. Agüero scoorde zes minuten later tegen.

City was nadien de betere ploeg, maar kon niet scoren. Na de pauze stonden de Duitsers uitstekend geposition­eerd en leken ze een punt uit de brand te gaan slepen, maar drie minuten voor tijd strafte David Silva een slechte controle van verdediger Stefan Posch genadeloos af.

Kompany en co hebben nu drie op zes, Hoffenheim moet vrede nemen met één punt. Kevin De Bruyne ontbreekt bij City nog altijd geblesseer­d, maar hervatte maandag wel de groepstrai­ningen.

Van Herck coacht ook Fed Cupteam

Johan Van Herck is de nieuwe kapitein van het Belgische Fed Cupteam. Hij blijft ook kapitein van de Davis Cupploeg. In 2015 en 2017 leidde hij de Belgische mannen naar de finale van het landenteam­toernooi. Daarin waren GrootBritt­annië en Frankrijk te sterk.

In maart van dit jaar zette de Belgische tennisbond de samenwerki­ng met Dominique Monami als Fed Cupcoach stop. ‘De wisselwerk­ing tussen Monami en de ploeg bleek niet meer optimaal’, klonk het. Daarop nam Ivo Van Aken over voor het duel met Italië in de barrages van de Wereldgroe­p. België won met 04 en verzekerde zich zo van het behoud in de elitegroep met de acht beste landen.

In zijn dubbelfunc­tie staat Van Herck in februari meteen voor een zware klus. De Belgische Fed Cupvrouwen spelen op 9 en 10 februari 2019 thuis tegen Frankrijk. Met Elise Mertens, Alison Van Uytvanck en Kirsten Flipkens telt België drie speelsters in de top 60 van de WTAranking.

Vlak daarvoor is de 44jarige Antwerpena­ar met de mannen in Brazilië (12 februari) voor de voorronde van de vernieuwde Davis Cup.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium