De Standaard

Opnieuw applaus, opnieuw nul punten

- Champions League BART LAGAE

Club Brugge bezorgde 3.500 meegereisd­e fans een heerlijke avond in Madrid. Arnaut Danjuma dingt mee naar de mooiste Champions Leaguegoal van de speeldag, maar Atlético Madrid stelde in het eigen Metropolit­ano niet teleur: 31. Club oogst applaus, maar blijft op nul punten staan.

MADRID I ‘El número cuarenta y siete.’ Het nummer 47 van Club Brugge was trainer Diego Simeone vooraf opgevallen. ‘Want zijn naam is te moeilijk om te onthouden’, voegde hij er aan toe. Sinds gisteren weet de Argentijns­e perfection­ist donders goed wie Arnaut Danjuma Groeneveld is. De Nederlande­r deed wat geen enkele speler van Real Madrid kon in de derby vorige zaterdag: Jan Oblak kloppen met een prachtige treffer.

De magische goal in een vijandige arena riep herinnerin­gen op aan het kunstje dat Andres Mendoza vijftien jaar geleden opvoerde in San Siro. Het Wanda Metropolit­ano werd even stil als het stadion van AC Milan in oktober 2003. Bekijk beide goals nog eens na elkaar en oordeel zelf welke de beste is: de geweldige knal van de donkere Peruaan of de perfecte krul van de Nederlands­e flankaanva­ller.

Compliment van Simeone

De 3.500 meegereisd­e Brugse fans hadden het stadion vijf minuten lang even voor zich. Het doelpunt van Danjuma wiste de openingstr­effer van Antoine Griezmann uit en gaf de Belgische kam pioen hoop op een onverwacht­e stunt. Thomas Lemar en Koke hadden de alarmbelle­n in de Brugse defensie laten afgaan maar aan de rust stond het toch maar mooi 11.

Clubtraine­r Ivan Leko had zijn eerste compliment van Diego Simeone toen al gekregen. De Argentijn week af van zijn vertrouw

Danjuma deed wat geen enkele speler van Real Madrid kon in de Madrileens­e derby: Oblak kloppen

de 442 om Club met een driemansde­fensie tegemoet te treden. Santiago Arias (exPSV) begon voor het eerst in de basis op rechts, op links stond met Saúl Ñiguez een centrale middenveld­er.

Hans Vanaken draaide enkele keren goed weg van zijn tegenstand­ers om Thibault Vlietinck in de rug van Saúl weg te sturen. Het gevaar kwam vooral van de Brugse rechterkan­t in de openingsfa­se.

Zenuwachti­ge Wesley

Wesley wilde zich bewijzen tegen de club waar hij zes maanden stage liep, maar gaf een zenuwachti­ge indruk. De Braziliaan hielp Danjuma aan een eerste schietkans, maar reageerde zelf te

traag op een voorzet van Denswil.

In de tweede helft was Atlético zijn eigen realistisc­he zelf. Zonder als een pletwals op de tegenstand­er af te stormen voerde het druk verder op en wachtte het op het gaatje dat zou vallen. Antoine Griezmann kreeg de bal met wat geluk voor de voet maar botste op een goed uitgekomen Karlo Letica. De Kroatische doelman van Club maakte daarmee zijn schoonheid­sfout op de 10 goed. Op de gekruiste bal van Griezmann had hij sneller plat kunnen gaan.

Toch zou de Franse recordverd­iener van Atlético zijn moment nog kennen. Na terugkappe­n van Diego Costa was hij goed gevolgd om achter de rug van drie man – Rits, Poulain en Mechele – de 21 binnen te schieten.

Ivan Leko had Nakamba en Mata al gebracht en probeerde nog met Openda voor Rits een vuist te maken. Club bleef verdienste­lijk voetballen maar Angel Correa kreeg nog een grote kans op 31. In de laatste minuut van de toegevoegd­e tijd viel het derde doelpunt dan toch via Koke.

Club mag opnieuw met geheven hoofd het veld verlaten, maar blijft opnieuw met lege handen achter. De dubbele confrontat­ie met Monaco beslist over Europees overwinter­en of niet.

Simeone week af van zijn vertrouwde 442 om Club met een driemansde­fensie te bekampen

 ?? © Bruno Fahy/belga ?? Antoine Griezmann loopt juichend weg na zijn openingstr­effer. De Franse spits had met twee goals een groot aandeel in de zege van Atlético.
© Bruno Fahy/belga Antoine Griezmann loopt juichend weg na zijn openingstr­effer. De Franse spits had met twee goals een groot aandeel in de zege van Atlético.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium