De Standaard

Zege zonder glans

Zonder te imponeren heeft Standard zijn eerste drie punten in de Europa League beet. Tegen het Turkse Akhisarspo­r kregen de Luikenaars amper kansen, maar wonnen ze toch.

-

LUIK I Had u tot voor dit seizoen al van Akhisarspo­r gehoord? Neen, wij ook niet. Zo was er bijna geen enkele speler bij de Turkse bekerhoude­r waarvoor je op het puntje van je stoel gaat zitten. Zoals verwacht presenteer­de Akhisar zich als een stug blok. Het liet Standard aan de bal en hield de ruimtes klein. Tegen zo’n tegenstand­er is het zaak om vroeg te scoren. Dat deed Standard. Op hoekschop van Mehdi Carcela kon de compleet vrijstaand­e Renaud Emond de 1–0 tegen de netten koppen.

De bezoekers moesten nu komen en meer ruimte weggeven, maar de Rouches waren weinig geïnspiree­rd om ervan te profiteren. En dat is vragen om problemen, zelfs tegen de nummer zestien van Turkije. Iets voorbij het halfuur versierde Akhisar zijn eerste corner van de partij en die leverde meteen een goal op. Laifis was Seleznyov volledig uit het oog verloren. Guillermo Ochoa kon diens kopbal maar half wegwerken en Ayik kon van dichtbij de rebound binnentikk­en: 1–1.

Gelukkig voor de Luikenaars hebben ze Moussa Djenepo nog. De 20jarige Malinees bracht vlak voor rust Standard weer op voorsprong met zijn vijfde goal in vier wedstrijde­n. Al moet gezegd dat doelman Öztürk de kopbal had mogen hebben.

Laifis redt op de lijn

Het had niet veel gescheeld of de Rouches gingen niet met een 2–1voorspron­g de rust in. Seleznyov was net te laat op een prima voorzet van rechtsback Lopes. Nog zo’n waarschuwi­ng meteen in het begin van de tweede helft. Ayik kon plots alleen op Ochoa afstormen na een splijtende pass van Ceviker. Hij omspeelde netjes de Mexicaanse doelman, maar Laifis kon op de lijn keren.

Een waarschuwi­ngsschot waarvan Standard niet wakker werd. Het kreeg geen kans bij elkaar gespeeld. Het was omdat Akhisar zijn periode van overwicht niet kon omzetten in kansen, dat het niet misliep.

Dit Standard blijft een ploeg in volle renovatie. Je ziet af en toe wel de bedoeling erachter, maar de uitvoering blijft nog te vaak achterwege. De ene keer is het een slechte keuze in de tegenaanva­l, de andere keer een verkeerde loopactie. Er blijft werk aan de winkel.

Met de overwinnin­g tegen Akhisar deed Standard wel wat het moest doen om de kansen op Europese overwinter­ing gaaf te houden. Maar of dat echt realis tisch is, weten we pas na het tweeluik tegen Krasnodar. Makkelijk wordt het sowieso niet, want de Russen wonnen thuis namelijk verrassend van Sevilla.

Dit Standard blijft een ploeg in volle renovatie. De uitvoering blijft nog te vaak achterwege

 ?? © photo news ?? De Turken boden heel wat weerwerk in Luik.
© photo news De Turken boden heel wat weerwerk in Luik.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium