De Standaard

DNA van dief matcht met wurgsnoer uit 1992

Amper vier jaar voor de zaak zou verjaren, lijkt er een doorbraak in de moord op Ariane Mazijn, die gewurgd werd met een elektricit­eitssnoer.

-

BRUSSEL I Zesentwint­ig jaar lang leek het erop dat de moordenaar van Ariane Mazijn (30) nooit gevonden zou worden. Mazijn, pedicure en fitnessbed­iende, werd op 17 juni 1992 in haar slaapkamer dood gevonden door haar vriend. De vrouw was halfnaakt en gewurgd met het elektricit­eitssnoer van haar zonnebank. Het lichaam vertoonde ook steek en snijwonden.

Jarenlang was het enige houvast een DNAspoortj­e op het elektricit­eitssnoer. Maar in 2015 werd een man van 54 jaar opgepakt voor een banale poging tot diefstal. Hij kreeg zes maanden cel en werd verplicht een DNAstaal af te staan voor de databank van veroordeel­den.

Dat staal werd naar het Nationaal Instituut voor Criminalis­tiek en Criminolog­ie gestuurd. Daar werd het door de computer gehaald en er bleek een match te zijn met het oude DNAspoor in de cold case van Ariane Mazijn. De man is aangehoude­n voor moord, maar ontkent dat hij de dader is. ‘Mijn cliënt verleent zijn medewerkin­g aan het onderzoek. Maar hij ontkent dat hij die vrouw vermoord heeft’, zegt zijn advocaat Seno Devriendt.

Uit goede bron vernamen wij nog dat de verdachte wel zou toegeven dat hij ooit op haar appartemen­t geweest is. De onderzoeks­rechter stelde intussen ook al een psychiater aan die de man moet onderzoeke­n.

Alleen de jongere broer van Ariane leeft nog, haar ouders en oudere broer zijn overleden. (cds)

‘Mijn cliënt verleent zijn medewerkin­g aan het onderzoek. Maar hij ontkent dat hij die vrouw vermoord heeft’

SENO DEVRIENDT Advocaat

 ?? © Faroek /VTM nieuws ?? Ariane Mazijn.
© Faroek /VTM nieuws Ariane Mazijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium