De Standaard

Ondernemer­s voeren campagne

- VAN ONZE REDACTEUR BART BRINCKMAN

ANTWERPEN I ‘Ik ben Antwerpen dankbaar. Het ondersteun­t jonge ondernemer­s en bouwt aan onze toekomst (...) Antwerpen is een ondernemen­de en innovatiev­e stad geworden, laat het vooral zo doorgaan! Met een krachtig bestuur, zonder extremiste­n.’

Aan het woord is Jorik Rombouts, ondernemer van Rombit, een internet of thingsbedr­ijf dat zich specialise­ert in havenen stadsoplos­singen. Als ‘boegbeeld’ vertegenwo­ordigt hij een ‘tiental’ Antwerpse ondernemer­s die op de achtergron­d willen blijven. De advertenti­es verschenen gisteren in haast alle kranten. Morgen volgt een nieuwe aflevering. De volledige campagne kost zo’n 100.000 euro.

‘De advertenti­e toont de dankbaarhe­id voor het economisch­e en innovatiev­e beleid van de stad. Tegelijker­tijd blij ven we bezorgd. De kans bestaat dat Antwerpen een nieuw bestuur krijgt. Dan willen we niet dat het beleid verandert,’ legt Rombouts uit.

Hij ontkent dat de advertenti­e specifiek bedoeld is als steun voor de burgemeest­er en als waarschuwi­ng voor Wouter Van Besien (Groen). Zes jaar geleden mengden ondernemer­s zich ook in de strijd, toen expliciet tegen het bestuur van Patrick Janssens (SP.A). In het federale parlement klonk daarover kritiek: ‘een nieuwe vorm van verzuiling’ en ‘een omzeiling van partijfina­nciering’.

‘We tonen ons bezorgd. De kans bestaat dat Antwerpen een nieuw bestuur krijgt’

JORIK ROMBOUTS Ondernemer van Rombit

Advertenti­e of vorm van verzuiling?

 ?? © rr ??
© rr

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium