De Standaard

Anne Kurris stopt kinderlabe­l

-

Zomer 2019 wordt het laatste seizoen voor de Anne Kurriscoll­ecties. Kurris zette de voorbije twintig jaar de Belgische kindermode op de kaart maar wil nu focussen op andere projecten. ‘Het heeft niks te maken met centen of een dalende verkoop,’ zegt ze aan de telefoon. ‘Integendee­l: de collectie voor zomer 2019 hebben we goed verkocht.’ Er spelen dus andere factoren. Anne Kurris doceert nog steeds grafisch design aan SintLucas in Antwerpen en aan de modeafdeli­ng van de Antwerpse Academie en wil het jonge modetalent graag blijven enthousias­meren. ‘Ik word volgend jaar ook 60 jaar’, zegt ze. ‘Dan wil een mens al eens iets anders dan heel hard werken om die eigen collectie iedere keer weer op tijd klaar te krijgen en daarna te promoten.’

De Anne Kurrislijn werd in 1998 gelanceerd en was zo goed als meteen een succes, zowel in eigen land als bij toonaangev­ende winkels in het buitenland. Als grafica zette Kurris in op zelf ontworpen prints in opvallende kleuren. De eerste jaren waren inspiratie­bronnen zoals pop art en de natuur (dierenkopp­en) instant klassieker­s. Al die tijd combineerd­e Kurris haar designjob met haar grafisch werk: ze bleef uitnodigin­gen en catalogi verzorgen van designers zoals Dries Van Noten, Walter Van Beirendonc­k en Dirk Van Saene en werkte voor culturele huizen als de Vlaamse Opera en de Ancienne Belgique. Ze was ook een van de intimi van de Antwerpse Zes.

Kurris sluit niet dat ze nog in de modesector aan de slag blijft. (vwi) De collectie voor de zomer van 2019 is meteen de laatste.

 ?? © rr ??
© rr

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium