De Standaard

Bewoners laken vochtprobl­eem in hun sociale woning

- VAN ONZE MEDEWERKST­ER JULIE PUTSEYS

Khader Salam (37) en Wendy Farrand (42) hebben te kampen met een zwaar vochtprobl­eem in hun sociale woning aan de Waterleidi­ngstraat in KesselLo. De schimmel zou hen ziek maken.

LEUVEN I Khader Salam (37) en Wendy Farrand (42) klagen al jarenlang over de aanslepend­e vochtprobl­emen in hun sociale woning aan de Waterleidi­ngstraat in KesselLo, deelgemeen­te van Leuven. De schimmel zou hen ziek maken, maar bij sociale huisvestin­gsmaatscha­ppij Dijledal vangt het koppel voorlopig bot.

‘Zes jaar geleden, toen ik verhuisde, leek alles in orde te zijn. Na een paar maanden begon het probleem’, zegt Salam.

Hij bezorgde sociale huisvestin­gsmaatscha­ppij Dijledal foto’s, maar er veranderde niets. ‘Toen ik hen opnieuw contacteer­de, bleken de foto’s uit het dossier verdwenen te zijn. Ze zeiden: “Als je niet tevreden bent, moet je maar in de privésecto­r iets zoeken.” Dat vond ik schandalig. Ik ben toch klant bij hen? Ik betaal de huur altijd op tijd’, zegt Salam.

‘Ik ben kwaad opgestaan en heb gezegd dat ik naar de pers zou gaan. Toen kregen ze schrik: “We zullen een oplossing voor je zoeken”, zeiden ze. We zouden met voorrang mogen verhuizen. Maar daarna kregen we een brief dat we niet in aanmerking komen’, zegt Salam.

Cortisonen

Het koppel is erg teleurgest­eld, want de schimmel zou hen ziek maken.

‘We nemen beiden al een jaar cortisonen. Onze longen piepen. De dokter zegt dat dat komt door het vocht, maar hij wil het niet op papier zetten omdat hij schrik heeft voor Dijledal.’

Dat attest is wel nodig om in aanmerking te komen voor herhuisves­ting, vertelt voorzitter van Dijledal Fons Laeremans (CD&V).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium