De Standaard

Mourinho baalt, Ronaldo lacht

-

Juventus duwde José Mourinho nog wat dieper onder de grond. Met de verloren zoon Cristiano Ronaldo toch weer in een hoofdrol.

BRUSSEL I Een streaker die in de openingsmi­nuten het veld oprende om van Cristiano Ronaldo een handje te krijgen, daar kon José Mourinho nog smakelijk om lachen. Maar het lachen verging de Portugees snel. Na een dik kwartier werd Mourinho al in zijn hemd gezet. Cuadrado wist geen raad met de voorzet van Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala wel: 01. Met een vertrouwd beeld tot gevolg: Ronaldo die zich met gematigd enthousias­me naar zijn gelukkige teamgenote­n begaf en er dan toch een lachje uitperste. En Mourinho wiens ogen weer wat dieper in zijn schedel zakten.

The Special One oogstte weer eens wat hij zaaide. Want ook dat leverde een déjà vu op: Lukaku die meer op verkeersag­ent lijkt dan op een targetspit­s in zijn sas. Onze landgenoot stond voortduren­d aanwijzing­en te geven, om toch het idee te hebben iets te kunnen doen. Omdat Mourinho zijn ploeg diep liet terugvalle­n, stond Lukaku zeker het eerste uur moederziel alleen voorin. Ondertusse­n sloeg de voorlinie van Juve het trio RonaldoDyb­alaCuadrad­o wel gensters sloegen en hield De Gea de Portugese diva tot drie keer toe van een doelpunt bij zijn terugkeer naar de oude stal. Het thuispubli­ek moest met lede ogen aanzien hoe United geen kansen kreeg en zich liet domineren door Juventus.

Dat Lukaku zich weer eens ergerde omdat Pogba niet in liep op een kopbal, sprak boekdelen. In een slotoffens­ief trapte Pogba een kwartier van het einde nog wel op de paal maar zelfs dat kon niet verhullen dat dit Man United nauwelijks een team is. En al zeker geen ploeg die speelt met het gif dat door de aderen van Mourinho stroomt. Vandaar een bedroevend­e tiende plaats in de Premier League, vandaar ook 4 op 9 in de Champions League.

Rentree De Bruyne

Nadat een knieblessu­re hem twee maanden van het veld had gehouden, kreeg Kevin De Bruyne gisteren tegen Shakhtar Donetsk zijn eerste basisplaat­s van dit seizoen. En dat rendeerde meteen voor Man City. Nadat David Silva na een halfuur de score had geopend, kopte verdediger Laporte een corner van De Bruyne binnen. Na 68 minuten, waarin De Bruyne zijn werk deed maar nog niet uitblonk, gunde Guardiola hem rust. Zijn vervanger Bernardo Silva stond nog maar amper op het veld toen hij de 03 maakte.

 ?? © afp ?? José Mourinho.
© afp José Mourinho.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium