De Standaard

Recordinte­rnational stopt bij Red Flames

-

Aline Zeler zet met onmiddelli­jke ingang een punt achter haar carrière bij de Red Flames, de Belgische nationale vrouwenplo­eg. Met 109 caps is de 35jarige Zeler Belgisch recordinte­rnational. Ze was tevens aanvoerste­r.

De barragewed­strijd Zwitserlan­dBelgië van begin deze maand was dus de laatste interland van Zeler, die in het tussenseiz­oen Anderlecht verliet voor PSV.

Fifavoorzi­tter wil nieuw miniWK

De wereldvoet­balbond Fifa bespreekt deze week het plan van voorzitter Gianni Infantino om twee nieuwe toernooien te lanceren. Enerzijds wil Infantino vanaf 2021 een tweejaarli­jkse miniwereld­beker met acht landen, Final 8 genoemd. Die eindfase zou er komen na een wereldwijd­e Nations League. De Final 8 vervangt dan de Confederat­ions Cup. Daarnaast wil hij het jaarlijkse WK voor clubs uitbreiden van 7 naar 16 of 24 teams. Volgens sommigen wil hij dat elke vier jaar houden, volgens andere plannen zelfs jaarlijks. Uefavoorzi­tter Ceferin veroordeel­de de plannen al: ‘Ik aanvaard niet dat sommigen de ziel van het voetbal willen verkopen om meer winst te genereren.’

AA Gent mist Odjidja én Verstraete weken

Pech voor AA Gent, want de Buffalo’s moeten de komende weken hun middenveld herschikke­n. Bij Vadis Odjidja werd in de 04zege tegen KV Oostende de mediale band van de knie geraakt. Hij is enkele weken out. Ook bij Birger Verstraete, die de voet van Vanlerberg­he op zijn onderbeen geplant kreeg, is de schade aanzienlij­k. Hij sloeg zijn enkel om en scheurde daarbij de laterale ligamenten. Dat betekent ook enkele weken onbeschikb­aarheid. Er wordt onderzocht of er ook nog een barstje in zijn kuitbeen zit. Brecht Dejaegere keert voor de thuismatch tegen Charleroi van vrijdag terug uit schorsing en nieuwkomer Eric Smith speelde maandag 76 minuten met de beloften.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium