De Standaard

Delhaize test nieuwe stadswinke­ltjes uit

Delhaize heeft aan het Brusselse Centraal Station zijn eerste nieuwe stadswinke­l geopend, ‘Delhaize Fresh Atelier’. Het is zowel een kleine verswinkel als een afhaalpunt voor digitale bestelling­en.

- VAN ONZE REDACTEUR PASCAL DENDOOVEN

BRUSSEL I De ambities voor de nieuwe formule ‘Delhaize Fresh Atelier’ zijn groot. In drie jaar tijd wil Delhaize tweehonder­d dergelijke stadswinke­ls openen. Een eerste winkel, van zo’n 80 vierkante meter, werd gisteren geopend aan de Ravenstein­galerij (aan het Centraal Station van Brussel). Later dit jaar komt er nog eentje in Leuven.

Eenvoudig gezegd combineert de winkel de rayon met meeneemmaa­ltijden uit een klassieke Proxy met de meer vernieuwen­de concepten van Foodmaker, zoals een saladbar en vers bereide broodjes en warme maaltijden achter een bedienings­toog.

De nieuwe stadswinke­l fungeert ook als afhaalpunt. Via de app kan besteld worden uit het volledige assortimen­t van Delhaize, in de winkel zelf is (uiteraard) slechts een beperkt aanbod aanwezig. Momenteel heeft Delhaize 117 afhaalpunt­en. In theorie kunnen er via de uitrol van de Delhaize Fresh Ateliers alleen al twee honderd bijkomen, de komende drie jaar.

De stadswinke­l heeft ruimere openingsur­en dan de supermarkt: van 7 uur ’s ochtends tot 21 uur ’s avonds, ook op feestdagen. De winkels worden uitgebaat door zelfstandi­gen.

Volgens Xavier Piesvaux, algemeen directeur van Delhaize, loopt België achter wat betreft de digitale verkoop van voedingsar­tikelen. De afhaalpunt­en van Delhaize Fresh Atelier worden, net als de andere, beleverd vanuit Puurs.

Geen melk

Het assortimen­t van het Fresh Atelier omvat 1.500 artikelen. Zo ligt er bijvoorbee­ld geen melk in de winkel en ook een takje druiven zul je er niet kunnen kopen, wel voorverpak­te fruitmenge­lingen. En dat is een andere vaststelli­ng: er ligt veel plastic verpakking in de winkel, maar volgens woordvoerd­er Roel Dekelver zal dat nog veranderen. Ook het assortimen­t zelf wordt de komende weken en maanden nog verfijnd.

Delhaize heeft 117 afhaalpunt­en. Met de Fresh Ateliers moeten er daar 200 bijkomen

 ?? © Kristof Vadino ?? voor de stadsmens.
© Kristof Vadino voor de stadsmens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium