De Standaard

Vermoorde vrouw in kofferbak is joggende moeder

-

De vrouw die donderdag in de koffer van een auto in de Samber is gevonden, was moeder van twee kinderen. Dat laat het parket van Namen weten. De 42jarige Wivinne Marion, arts op de afdeling neonatalog­ie in het CHRziekenh­uis van Namen, was aan het joggen nabij haar woonplaats in Boninne toen er zich iets gruwelijks moet hebben afgespeeld.

Het was een verontrust­e landbouwer die de politie verwittigd­e toen hij donderdag iets voor 9 uur getuige was van fysiek geweld. Hij had een man een vrouw zien slaan en daarna opsluiten in de koffer van zijn wagen. De landbouwer vertelde zelf te ver af te staan om te kunnen ingrijpen.

Een uur later vonden agenten de auto in het water in Flawinne, met het dode lichaam in de koffer. De eigenaar van de wagen was nog in de buurt toen hij werd opgepakt. De man – een dertiger uit de omgeving – is ondervraag­d, maar zegt zich niets te kunnen herinneren. Hij is in staat van beschuldig­ing gesteld voor moord en wederrecht­elijke vrijheidsb­eroving.

Hij wordt ervan verdacht de vrouw te hebben gedood (wellicht door wurging) en daarna het voertuig in de rivier te hebben gedumpt. Al zijn de precieze omstandigh­eden van het verdachte overlijden nog niet duidelijk. Het parket kan nog niet uitsluiten dat het slachtoffe­r pas in de auto is overleden door verdrinkin­g of dat er een andere doodsoorza­ak is. Dat moet de autopsie op haar lichaam uitwijzen.

Voorlopig wijst niets erop dat dader en slachtoffe­r elkaar kenden. (asd)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium