De Standaard

Directie Bpost organiseer­t overleg van laatste kans

‘Het zal raar aanvoelen, die Belgische vlag groeten’

- Namen

De vakbonden van Bpost onderhande­len vandaag met de directie over het personeels­tekort. Het is een ‘gesprek van de laatste kans’ om de staking van later deze week te vermijden.

JeanPierre Nyns van de socialisti­sche ACOD: ‘Alleen als Bpost met een overtuigen­d voorstel op tafel komt om tegemoet te komen aan het ongenoegen van het personeel, kan de actie nog worden afgeblazen. Voorlopig is dat niet het geval.’

Annick Boon van de christelij­ke vakbond ACV lijkt niet veel van het overleg te verwachten. ‘We sturen al maanden alarmkrete­n uit.’ Ze zegt ook dat het personeel zich gepasseerd voelt door de verschille­nde aankondigi­ngen van de directie via de media. ‘Die zijn niet bevorderli­jk voor de sfeer’.

Moordenaar jogster had al veel op zijn kerfstok

Xavier V.D. (28), de vermoedeli­jke moordenaar van jogster Wivinne Marion (42), was al jarenlang bekend bij justitie.

Marion was een toevallig slachtoffe­r. V.D. sleurde haar in zijn wagen toen ze vorige donderdag ’s ochtends aan het joggen was op een verlaten landwegget­je in het Waalse Bonnine. Hij wurgde haar en stopte haar lichaam in de kofferbak van zijn wagen. Daarna dumpte hij het voertuig in de Samber.

V.D. heeft een verleden van geweld tegen vrouwen. Enkele jaren geleden sprong zijn buurvrouw uit angst voor hem van de eerste verdieping naar beneden met twee kinderen in haar armen. V.D. stond ook al terecht voor drugsfeite­n en slagen en verwonding­en.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium