De Standaard

Beste inbreker, geachte heer of dame,

-

H et is met enige formalitei­t dat ik u aanschrijf, maar dat lijkt de gepaste toon jegens een profession­al. Straf immers, hoe u zich de toegang hebt weten te verschaffe­n tot mijn wagen zonder inbraakspo­ren achter te laten.

Toch moet mij iets van het hart. Om te beginnen vind ik de manier waarop u inbreekt een beetje onbeleefd. Moest u er nu echt zo’n boeltje van maken, net in die drie weken per jaar dat mijn auto er proper bij ligt?

U hebt blijkbaar een en ander ontvreemd uit de koffer. Begrijpeli­jk, gezien uw professie. Hopelijk kan u zich warmen aan het dekentje dat u heeft meegenomen, en zitten die schoenen u een beetje lekker.

U vond geen enkele van mijn cd’s de moeite om mee te nemen. Wat wil u daarmee zeggen?

U ziet, ik ben de kwaadste nog niet. Maar toch heeft u me boos gemaakt.

Hoe u mijn cdcollecti­e respectloo­s op de grond heeft gekwakt, daar was ik even niet goed van. Ik snap het wel, het moet tegenwoord­ig overal snel gaan, maar dat had anders gekund.

Nog pijnlijker vind ik dat u geen enkele van die cd’s kennelijk de moeite waard vond om mee te nemen. Wat wil u daarmee zeggen?

Dat jazz uw ding niet is, tot daaraan toe. Maar wat is er mis met Spinvis? Kendrick Lamar? Weet u wel hoeveel klassieker­s er op die plaat van Neil Young staan? En Elliott Smith, van hem had u toch echt eens ‘Waltz#2’ moeten opleggen voor u hem wegkieperd­e. Over smaken valt niet te discussiër­en, maar waarom stelt u zich niet wat meer open voor wat u niet kent?

Of speelt er iets anders? Was u vrolijk aan het spotifyen terwijl u rondsnuffe­lde, en besefte u niet wat voor een schat er daar voor uw neus lag? Miskende u de charme van dat doosje, de schoonheid van het artwork, het gevoel van iets te hébben in plaats van het te streamen? Vindt u cd’s misschien ... niet praktisch?

Mogelijk gaapt er een generatiek­loofje tussen ons. Mocht ik u alsnog nieuwsgier­ig gemaakt hebben, passeer dan gerust eens voor een luisterses­sie. U weet mij nu toch wonen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium