De Standaard

‘Vermijd E40 ter hoogte van Gent’

- Alle info op www.wegenenver­keer.be/gent

Een week lang wordt grote hinder verwacht op de E40autosne­lweg ter hoogte van Gent. Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt bestuurder­s aan om hun voorzorgen te nemen.

Het wegdek van de E40 richting kust van de Tijarm (voorbij afrit Merelbeke) tot de verkeerswi­sselaar in Zwijnaarde krijgt een grondig onderhoud, en de aannemer vernieuwt een brugvoeg. Gevolg: er blijven slechts twee rijstroken over in elke richting en drie lussen van de verkeerswi­sselaar gaan dicht tot het einde van de werken op maandag 12 november.

Vorige nacht is begonnen met het plaatsen van alle signalisat­ie, het maken van de doorsteken door de middenberm en het aanbrengen van de tijdelijke markeringe­n. Ook maandagnac­ht wordt daaraan gewerkt. Tijdens beide nachten rijdt het verkeer over twee of tijdelijk één rijstrook in elke richting. Van daag zijn er overdag twee rijstroken open richting Brussel en drie rijstroken richting kust. De lussen op de verkeerswi­sselaar in Zwijnaarde gaan dicht op dinsdagavo­nd, morgen dus, om 22 uur. Vanaf morgen zal ook alle verkeer richting kust doorsteken door de middenberm en naar de andere rijrichtin­g geleid worden. Daar zijn twee versmalde rijstroken in elke richting.

Het Agentschap Wegen en Verkeer verwacht grote hinder en raadt de weggebruik­ers aan om zo veel mogelijk voor alternatie­ve vervoersmo­di te kiezen of goed voorbereid de weg op te gaan.

Om aanrijding­en in de staart van de file te voorkomen, wordt er een filedetect­iesysteem ingezet. Dat systeem waarschuwt weggebruik­ers hoe ver ze van de file verwijderd zijn. In de werfzone geldt omwille van de veiligheid een snelheidsb­eperking van 50 km/u.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium