De Standaard

Derde keer kassa voor Mark Maesen

-

De architect van de snelle groei achter Actief Interim is de Limburger Mark Maesen. Hij had een internatio­nale carrière bij Sara Lee/Douwe Egberts toen hij overstapte naar het uitzendbed­rijf van zijn oom Raymond om er ceo en aandeelhou­der te worden. In Rusland was Maesen voorheen zowel verantwoor­delijk voor de divisie koffie & thee van Sara Lee als voor de huishoudel­ijke en persoonlij­ke verzorging­sproducten van de groep.

Mark Maesen stapte in 2000 in Actief Interim, dat in 1988 door zijn oom was opgericht. Hij zat wel al in de raad van bestuur, waardoor Raymond persoonlij­k kon ervaren dat zijn neef ambitie én een neus voor zaken had.

Bij de start van het millennium was Actief Interim een kleine en overwegend regionale speler. Van de dertien kantoren lagen er acht in Limburg. De mediaaanda­cht voor de uitzendbra­nche ging vooral naar Philip Cracco en Conny Vandendrie­ssche van Accent Interim. Maar vanuit Limburg zette Maesen een traject neer dat

evenzeer gezien mocht worden. Vanaf 2014 volgde een periode van sterke internatio­nale groei met overnames in Nederland en Duitsland en recent ook in Oostenrijk. Het bedrijf klopt dit jaar af op 209 kantoren en zou dit jaar 650 miljoen euro omzet halen met een brutobedri­jfswinst van 45 miljoen tot 50 miljoen euro. Het is in België de nummer zeven in de uitzendmar­kt. Voor Maesen, die deelnam aan zowel de verkoop van de uitzendgro­ep in 2007, 2011 en nu, was het drie keer kassa. Geld dat hij deels herinveste­erde in durfkapita­alfondsen als Down2Earth en Smile Invest.

 ?? Mark Maesen. © Raymond Lemmens ??
Mark Maesen. © Raymond Lemmens

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium