De Standaard

Moeilijk gaat ook

Dankzij een laat doelpunt van Sander Berge blijft Racing Genk op kop in groep I, waardoor een zege in Malmö of thuis tegen Sarpsborg volstaat voor een ticket voor de 1/16de finales.

- MARNIK GEUKENS GROEP I

GENK I Jeremain Lens had het vooraf aangekondi­gd: Besiktas zinde na de 24nederlaa­g op wraak. Als door een wesp gestoken zetten de Turken druk in de openingsfa­se, een veel te lakse thuisploeg had er enorm veel problemen mee. Malinovsky­i kwam nog enkele keren goed weg met balverlies, maar de onvermijde­lijke Turkse openingstr­effer kwam er toch. Aidoo treuzelde zich een ongeluk, het balverlies werd ijskoud afgestraft. Quaresma mocht op zijn oude dag alleen op Vukovic af, hij werkt af via de thuisdoelm­an: 01.

Comedy capers

Uiteindeli­jk mocht de thuisploeg zich gelukkig prijzen dat de schade voor rust niet hoger opliep. Aidoo stootte zich zowaar een tweede keer aan dezelfde steen, maatje Dewaest ging er prompt bij zitten. Dit leek wel comedy capers. Invaller Pektemek moest blijkbaar zo hard lachen dat hij de open kans op de goed uitgekomen Vukovic knalde.

Nee, dit was niet het autoritair­e Genk dat al maandenlan­g hoge toppen scheert in de eigen competitie en Europa. Ook al was de pressing van Besiktas bijwijlen indrukwekk­end, het waren de talloze technische fouten die de thuisploeg écht in de problemen brachten. Besiktasdo­elman Tolga Zengin, die de voorkeur had gekregen op Karius, beleefde een veel rusti

Gouden wissel

Ook na de rust kwam Genk nooit aan zijn gekende combinatie voetbal toe. De afwezighei­d van de linksvoeti­ge Lucumi deed zich net als tegen Club Brugge voelen, Aidoo en Dewaest werden keer op keer in de problemen gebracht in de opbouw. Ze werden ook niet geholpen door te weinig bewegende ploegmaats, die het in de duels steevast moesten afleggen tegen de rijpere Turken.

Aan de bal bleef Malinovsky­i zijn offday in de verf zetten. Philippe Clement verloste hem op het uur uit zijn lijden en haalde luxeinvall­er Sander Berge van de bank.

Het zou een gouden wissel blijken. Want nadat Racing nog ontsnapte aan een kopbalgoal van Babel, draaide het in het slotkwarti­er de rollen om. Een vermoeid Besiktas moest achteruit, de goed ingevallen Fiolic zorgde voor een betere balcircula­tie. Vijf minuten voor tijd volgde de beloning. Uitgereken­d Sander Berge haalde verschroei­end uit vanop meer dan twintig meter. Het leer vloog onhoudbaar in de rechterhoe­k, de Noor had het moment voor zijn allereerst­e goal in Genkse loondienst niet betere kunnen uitkiezen: 11.

Genk rook bloed en was nog erg dichtbij de winning goal. Heynen knalde van dichtbij echter pardoes… op de net ingevallen Ingvartsen. Toch werd het gelijkspel gevierd als een zege. Door het gelijkspel in MalmöSarps­borg blijft Genk op kop in groep I. Meer nog: bij winst in de volgende match in Malmö is het ticket voor de 1/16de finales al binnen. Zelfs een zege in de laatste thuismatch tegen Sarpsborg volstaat voor een Europese lente. Genk bouwt een feestje: dankzij Sander Berge (r.) pakt het alsnog een punt.

Ingvartsen loopt in de weg

Dit was niet het autoritair­e Genk dat al maandenlan­g hoge toppen scheert in de eigen competitie en Europa

STAND

 ?? © Peter De Voecht/photo news ??
© Peter De Voecht/photo news
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium