De Standaard

Martinez moet puzzelen

Roberto Martinez, die vandaag zijn selectie bekendmaak­t voor de interlands in de Nations League tegen IJsland en Zwitserlan­d, kampt met veel afwezigen of spelers die niet in vorm zijn.

- LUDO VANDEWALLE

Vijf geblesseer­den

Jan Vertonghen is al langer geblesseer­d en ook Thomas Vermaelen, de gedoodverf­de vervanger van Jan Vertonghen, is bij Barcelona op de sukkel. Dat zorgt ervoor dat de bondscoach voor zijn defensie weer naar Boyata, Kabasele, Mechele of Denayer zal moeten grijpen. Kevin De Bruyne leek dan weer terug, maar liep opnieuw een knieblessu­re op. Deze keer aan de andere knie. Christian Benteke ligt nog in de lappenmand en ook Mousa Dembélé is alweer uit met een enkelbless­ure.

Drie twijfelgev­allen

Dries Mertens viel dinsdag in de Champions League tegen PSG uit met een schouderbl­essure. Nu gebeurt het wel meer dat de aanvaller van Napoli sukkelt met zijn schouder en daarna weer gewoon kan spelen. Dit weekend speelt Mertens mogelijk gewoon weer mee. Vincent Kompany en Romelu Lukaku zaten in de Champions League niet in de selectie van de beide Manchester­s. Een echt goed

Twee net fit

Marouane Fellaini was sinds de vorige interlands half oktober out met een rugletsel en speelde woensdag tegen Juventus pas zijn eerste minuten. Eden Hazard was slechts twee weken buiten strijd, ook al vanwege zijn rug. Maar bij zijn invalbeurt vorig weekend tegen Crystal Palace bleek hij alweer scherp te staan.

Zes niet in vorm

Simon Mignolet zit al een heel seizoen op de bank. Timothy Castagne en Christian Kabasele zijn de jongste wedstrijde­n naar de bank verwezen. We zagen deze week tegen Club Brugge nog hoe Nacer Chadli en Youri Tielemans in de malaise delen bij AS Monaco. En ook Michy Batshuayi slaagt er maar niet in een vaste plaats te veroveren bij Valencia.

Gelukkig wel in vorm

Martinez hoeft gelukkig nog niet helemaal te wanhopen. De vorm die vooral Axel Witsel en Thorgan Hazard etaleren, is geruststel­lend. Maar ook Thomas Meunier en Thibaut Courtois zijn gewoon basisspele­rs bij de grootste Europese clubs. Tot slot spelen ook Boyata, Carrasco, Januzaj, Praet, Mechele, Vanaken en Denayer elke week hun wedstrijdj­e.

Martinez hoeft gelukkig nog niet helemaal te wanhopen. De vorm die vooral Axel Witsel en Thorgan Hazard etaleren, is geruststel­lend

Roberto Martinez kampt met veel twijfelgev­allen voor de interlands tegen IJsland en Zwitserlan­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium