De Standaard

Lombaerts niet meer gewenst, maar wel aan de aftrap

De exRode Duivel staat vanavond op de Bosuil voor het eerst sinds 18 april 2018 weer in de basis bij KV Oostende.

- Nicolas Lombaerts.

OOSTENDE I Het blijft opvallend dat een speler met vier Russische titels en 39 caps bij Oostende totaal genegeerd wordt. Lombaerts mocht dit seizoen enkel invallen tegen Genk op 12 augustus. In de beker stond hij dit seizoen aan de aftrap van de bekermatch tegen Hoogstrate­n, waar hij ook uitviel met een hamstringb­lessure. In totaal verzamelde hij dit seizoen dus amper 127 minuten. Naar verluidt om sportieve redenen, want door de komst van Faes en de status van Tomasevic werden de plaatsen duur in de driemansve­rdediging van KVO.

Maar er is meer aan de hand. Lombaerts moest na het vertrek van Marc Coucke zo snel mogelijk vertrekken omdat zijn jaarsalari­s van ruim één miljoen euro het budget van de club gijzelt. Zelf weigerde hij afgelopen zomer om zomaar ergens te tekenen. Lombaerts vertrok uiteindeli­jk niet, en de club liet hem prompt weten dat hij niet op veel minuten moest rekenen.

Dat coach Gert Verheyen écht amper op hem rekent, werd nu pijnlijk duidelijk. Er waren namelijk drie afwezigen nodig om Lombaerts nog eens aan de aftrap te krijgen. Door blessures van Bjelica en Tomasevic en de schorsing van Milovic kan Verheyen haast niet anders dan de exRode Duivel opstellen.

Zelf trekt Lombaerts met een wrang gevoel naar de Bosuil. Dat hij dit seizoen nog geen volwaardig­e kans kreeg, steekt.

Op Club Brugge zat hij vorige week dinsdag zelfs niet in de kern. Daarom blijft het de bedoeling om in januari een definitiev­e oplossing te zoeken.

Er zouden volgens zijn entourage enkele pistes zijn in België en het buitenland, maar concreet zijn die nog niet. En voor Nicolas Lombaerts zelf moet het totale plaatje kloppen. De WestVlamin­g is niet geneigd om toegevinge­n te doen. Zijn contract loopt nog tot 2020 en een ontbinding van die overeenkom­st is geen optie, want KV Oostende heeft geen middelen om hem uit te betalen.

(jve)

Het blijft de bedoeling om in januari definitiev­e oplossing te zoeken

 ?? © blg ??
© blg

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium