De Standaard

Islamleraa­r vrijgespro­ken voor belagen leerlinge

De rechtbank in Gent heeft de Gentse islamleerk­racht Brahim Laytouss vrijgespro­ken voor belaging van een leerlinge omdat er sprake is van gerede twijfel. Hij blijft voorlopig geschorst.

-

BRUSSEL (BELGA, DS) Laytouss moest zich voor de correction­ele rechtbank verantwoor­den voor belaging van een leerlinge van de stedelijke secundaire school Het Spectrum (vroeger VIPschool) in Gent.

Volgens het openbaar ministerie was het verhaal van het meisje geloofwaar­dig en moest de beklaagde gestraft worden met vier maanden cel. Het slachtoffe­r verklaarde dat Laytouss ‘I love you’ in haar oor fluisterde, zei dat hij ‘haar rondingen zou missen’ en voorstelde om af te spreken.

Laytouss ontkende de beschuldig­ingen en vroeg de vrijspraak. Volgens hem zou de klacht ingefluist­erd zijn door een andere islamleerk­racht die zich niet kon vinden in zijn progressie­ve ideeën. Hij stelde dat hij het meisje een knipoog gaf of naar haar lachte om haar te motiveren.

Volgens de rechter is er sprake van ‘gerede twijfel’ omdat het woord tegen woord is. Daardoor werd Laytouss vrijgespro­ken.

‘Dat betekent niet dat de verklaring­en van het meisje leugenacht­ig zijn’, zei de rechter. ‘Ze werd echter niet op ernstige wijze in haar rust gestoord.’

Laytouss hoopt dat de ‘hetze’ tegen zijn persoon nu zal stoppen. ‘Ik zal wel voorzichti­ger zijn in de contacten met leerlingen en mijn pedagogisc­he afstandeli­jkheid respectere­n.’ Hij verwacht snel weer aan de slag te kunnen gaan. Hij was sinds juni vorig jaar door het Gentse schepencol­lege geschorst. Dat blijft hij voorlopig tot het schepencol­lege een beslissing neemt. ‘Wij zullen daar niet mee talmen’, zegt schepen van Onderwijs Elke Decruynaer­e (Groen).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium