De Standaard

Verstappen beroofd van zekere zege

- GERT VERMERSCH

Max Verstappen reed een perfecte wedstrijd, maar werd dan door een onhandige Esteban Ocon van de baan getikt.

GP van Brazilië

In Brazilië stond de strijd om de constructe­urstitel centraal. Ferrari moest Mercedes al heel wat punten aftroggele­n op het circuit van Interlagos om dat duel tot de slotrace in Abu Dhabi te rekken, maar Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel konden nooit een vuist maken. De Iceman redde met een derde plaats nog enigszins de eer, de Duitser moest tevreden zijn met een magere zesde plek. Mercedes was meteen zeker van een vijfde opeenvolge­nde constructe­urskroon.

De grootste tegenstand­er voor de Zilverpijl­en bleek Max Verstappen. Bij Red Bull hadden ze een uitstekend­e strategie uitgedokte­rd, waardoor ze de hardste bandensoor­t links konden laten liggen. Zo kon Verstappen iets na halverwege onbedreigd voorbij Hamilton naar de leiding in de race stormen. De tweede opeenvolge­nde zege voor de Nederlande­r lag voor het grijpen, maar dat was buiten achterligg­er Esteban Ocon gerekend. Die vond het immers nodig om zichzelf te proberen ontdubbele­n, maar ging daarbij zo knullig te werk dat hij Verstappen achterstev­oren tikte. Lewis Hamilton nam het geschenk met plezier in ontvangst.

‘Hier heb ik geen woorden voor’, stelde Verstappen na de race, de woede verbijtend. ‘Alles liep perfect, maar dan helpt zo een idioot alles om zeep. Ocon doet er goed aan om niet onmiddelli­jk mijn pad te kruisen, dat kan ik je wel vertellen.’

Helaas was de Fransman niet zo verstandig, en enkele stewards moesten tussenbeid­e komen om te vermijden dat Verstappen Ocon tegen de grond werkte. Wordt ongetwijfe­ld vervolgd.

Stoffel Vandoorne kwam uiteindeli­jk als veertiende over de streep.

‘Alles liep perfect, maar dan helpt zo een idioot alles om zeep. Ocon doet er goed aan om niet onmiddelli­jk mijn pad te kruisen’

MAX VERSTAPPEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium