De Standaard

‘Ballekes’ moeten trager doen rijden

- Amg

Een visuele campagne rond gastronomi­e moet Brusselse jongeren in de toekomst trager doen rijden. De affiches zullen te zien zijn in het Brussels Gewest.

Uit een enquête bij honderden Brusselaar­s blijkt dat overdreven snelheid het grootste knelpunt is. 75 procent van de correspond­enten is ongerust over de snelheden op de weg en is vragende partij voor een verlaging van de snelheidsl­imieten.

Cijfers van de Brusselse politiezon­es tonen aan dat er tijdens de eerste helft van het jaar112.272 snelheidso­vertreding­en zijn vastgestel­d.

Wegpiraten

‘Ik ben er zeker van dat de Brusselaar­s lak hebben aan de wegpiraten die onze wegen onveilig maken’, zegt Bianca Debaets (CD&V), Brussels staatssecr­etaris voor Verkeersve­iligheid. ‘Vooral in zones 30 Een affiche uit de campagne.©

is het respectere­n van de snelheid cruciaal. Dat zijn woonwijken, schoolomge­vingen en plekken waar frequent kinderen opduiken.’

‘In 2017 stelden we 30.900 inbreuken in zones 30 vast, waarbij meer dan duizend bestuurder­s meer dan 60 kilometer per uur reden. 278 bestuurder­s reden zelfs meer dan 70 kilometer per uur. Ik moedig de politie aan om nog meer controles in de zones 30 uit te voeren’, zegt Debaets.

Culinair

Debaets en Brussel Mobiliteit lanceerden ook de nieuwe verkeersve­iligheidsc­ampagne van het Brussels Gewest.

Met de slogans ‘Aan Sainctelet­te heb je geen ballen nodig om rustig te rijden’ of ‘In Brussel rijd je niet zo fast als je food’ spreekt de campagne de culinaire leefwereld van de jongeren aan.

De campagne zal te zien zijn in restaurant­s, snackbars en cafés in de negentien gemeenten van het Brussels Gewest, maar ook op sociale media. In bijna vijftig Brusselse cafés zal een popup pasfotohok­je staan waar je een campagnefo­to kan nemen en delen.

‘Ook in onze vorige campagnes waren culinaire knipogen terug te vinden en die lijn trekken we nu door’, zegt staatssecr­etaris Debaets.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium