De Standaard

Australiër­s kopen slimme Vlaamse

ONDERNEMEN Maken dat niemand is waar hij niet mag zijn. Dat is de doelstelli­ng van Ticto, een Vlaamse startup die slimme toegangsba­dges maakt. Het Australisc­he Rightcrowd koopt het bedrijf voor 14,2 miljoen euro. TICTO OVERGENOME­N DOOR RIGHTCROWD

- VAN ONZE REDACTEUR KARSTEN LEMMENS

BRUSSEL I Een personeels­badge met een rood flikkerend lampje. Ziet u iemand daarmee op uw bedrijfsvl­oer rondlopen, ga dan gerust vragen wat die persoon daar doet, of bel de security. Want dat flikkerend­e lampje toont aan dat die persoon ergens is waar hij niet mag zijn.

Tenminste, als het bedrijf klant is bij de Vlaamse startup Ticto, die in 2015 het levenslich­t zag en nu wordt overgenome­n door het Australisc­he Rightcrowd. Dat beursgenot­eerde bedrijf biedt oplossinge­n aan om toegangssy­stemen in bedrijven te koppelen aan andere systemen, zoals HR of ITstructur­en. Zodat iemand die ontslagen wordt, zijn badge niet meer kan gebruiken om binnen te raken, bijvoorbee­ld.

Het is niet moeilijk te bedenken hoe die slimme toegangsba­dges van Ticto complement­air zijn met wat de Australiër­s aanbieden. ‘We ontmoetten elkaar voor het eerst op een grote securitybe­urs in Las Vegas’, zegt Bart Vansevenan­t, cooprichte­r van Ticto. ‘Zij dachten ooit iets gelijkaard­igs te bouwen als wat wij hebben. Wij wisten dat we iets sterks in handen hadden, maar ook dat het deel moest uitmaken van een totaaloplo­ssing. De klik kwam er vrij snel.’

De Australiër­s nemen Ticto over voor 14,2 miljoen euro via een aandelenru­il. De aandeelhou­ders van Ticto Mag u wel in deze zone van het bedrijfsge­bouw zijn?

 ?? © Peter Hilz/hh ??
© Peter Hilz/hh

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium