De Standaard

Walter Planckaert beschuldig­t Rik Verbrugghe van vluchtmisd­rijf

Club Brugge bekampt Zulte Waregem, Dortmund en Standard in tien dagen tijd zonder Danjuma, Dennis, Diatta, Cools, Vossen en Vlietinck. Denswil trainde wel, maar met pijn. Ook hij zit niet in de kern.

- JUPILER PRO LEAGUE

BRUGGE I Vooral over Danjuma, die tot zijn blessure in oktober nog alles aan flarden speelde, kwam er gisteren nogmaals slecht nieuws. ‘Zijn enkelbless­ure is erger dan we aanvankeli­jk dachten. We zullen hem nog enkele weken moeten missen’, zei trainer Ivan Leko zuchtend. Danjuma zat twee weken geleden weer in de selectie voor Charleroi, maar viel toen toch nog af. Door zijn hervallen is hij nu al een maand out en sindsdien kon Club nog maar één keer winnen in de competitie. De man met uitstekend­e statistiek­en – vier goals en drie assists – wordt duidelijk gemist.

Maar ook zijn vervangers staan nog niet dicht bij een terugkeer. Diatta trainde nog niet, terwijl Dennis het deze week grotendeel­s bij loopoefeni­ngen moest houden. Beiden sukkelen met een hamstringb­lessure en halen dus zo goed als zeker naast Dortmund ook Standard volgende week niet.

Dichtgekne­pen billen

Tot overmaat van ramp vielen ook Cools en Vlietinck tijdens de interlandb­reak uit. ‘Dion kampt met pubalgie, Vlietinck zal ook wat tijd nodig hebben’, ging Leko zijn lijstje verder af. ‘Maar ook voor hen zal het afwachten worden wanneer ze weer kunnen spelen.’ Lees: niet op korte termijn. De enige fitte flankspele­r is Mata, die vanavond ook start. Vossen keert zoals bekend zelf niet meer terug voor de winterstop.

En dan is er nog Denswil. De Nederlande­r viel op Charleroi uit met een scheurtje in het ligament van de enkel, maar trainde gisteren wel mee. Tegen Essevee komt hij niet in actie, maar Dortmund lukt waarschijn­lijk wel. ‘Hij had nog pijn, maar misschien kunnen we hem recuperere­n. Dat zullen we vanaf zaterdag bekijken’, aldus Leko.

Club, dat al niet te best op dreef was in de eigen competitie met 6 op 18 en al op vier punten volgt van leider Genk, vat de eindsprint naar nieuwjaar dus met dichtgekne­pen billen aan. ‘Qua blessures zit het niet mee, maar onze kern is breed genoeg’, counterde Leko. ‘We hebben er alle vertrouwen in tegen Zulte Waregem.’ (jve)

Walter Planckaert is verontwaar­digd. Hij is dit jaar 70 geworden en mag volgens de reglemente­n van de wielerbond niet meer achter het stuur van een volgwagen zitten. ‘Er zijn chauffeurs van 50 jaar die slechter met de auto rijden dan iemand van 70’, aldus de sportdirec­teur van Sport Vlaanderen­Baloise tegenover Sporza, waarbij hij hard uithaalde naar Rik Verbrugghe. Als sportdirec­teur van BahrainMer­ida veroorzaak­te die een ongeval in de jongste GentWevelg­em. Planckaert: ‘Mijn mecanicien Roger Michiels stapte uit om een renner te helpen, maar werd gewoon omvergered­en door Verbrugghe. Die mens zijn voet is nu verbrijzel­d. Na de koers zochten we Verbrugghe om papieren in te vullen, maar hij liet niets meer van zich horen. Hij pleegde dus vluchtmisd­rijf. Is dat dan een betere chauffeur dan ik?’

De uitlatinge­n van Planckaert zorgden voor de nodige deining. Rik Verbrugghe liet weten niet te willen reageren op het incident ‘om geen polemiek op te starten’. (wvo)

16DE SPEELDAG

STAND

 ?? © photo news ??
© photo news

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium