De Standaard

Fiscus viseert bedrijfswa­gens bij BNP Paribas Fortis

- GOELE DE CORT

Werknemers van BNP Paribas zouden te weinig belastinge­n betaald hebben voor hun salariswag­en. De bank betwist dat.

Werknemers van BNP Paribas Fortis kregen deze maand een brief van de fiscus in de bus. Ze dreigen extra te moeten betalen voor het aanslagjaa­r 2016. Dat schreef La Libre Belgique gisteren.

Werknemers bij de bank konden in het verleden kiezen om een deel van hun nettoloon in te leveren voor een reeks voordelen, in een zogenaamd cafetariap­lan. Een bedrijfswa­gen was een van de opties. Ze konden bij de bank echter ook aan de wagen gerelateer­de kosten inbrengen, bijvoorbee­ld brandstofk­osten als ze geen tank kaart kregen. Die kosten konden ze dan aftrekken van het voordeel alle aard. Volgens de bank zou de fiscus daar jarenlang mee akkoord zijn gegaan, maar herzag hij zijn standpunt en verwerpt hij nu de aftrek van een aantal kosten. De werknemers zouden worden belast op een bijkomend voordeel van alle aard.

‘De werknemers die te goeder trouw hebben gehandeld, dreigen nu te moeten bijbetalen’

Aanslepend geschil

LUC BROOS Vakbondsaf­gevaardigd­e LBC

‘Blijkbaar was er al een tijdje een geschil tussen de bank en de fiscus’, zegt vakbondsaf­gevaardigd­e Luc Broos (LBC). ‘De werknemers die te goeder trouw hebben gehandeld, dreigen nu te moeten bijbetalen. Er zijn zevenduize­nd mensen met een salariswag­en, we weten niet hoeveel van hen kosten inbrachten.’

De bank argumentee­rt dat ze handelde op basis van de bestaande wetgeving en trekt naar de Raad van State.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium