De Standaard

Aantal Blue-bikes in Leuven verdubbelt

-

Het stadsbestu­ur van Leuven heeft een overeenkom­st goedgekeur­d om het aantal Bluebikes op Leuvens grondgebie­d te verdubbele­n.

De overeenkom­st maakt deel uit van de tachtig concrete acties van het fietsbelei­dsplan dat de stad vorig jaar voorstelde. Eén van de speerpunte­n uit dat plan is de fiets efficiënt en gebruiksvr­iendelijk inzetten als voor en natranspor­t om de bereikbaar­heid van de

stad te verzekeren. Daarom investeert de stad stevig in een gedeeld fietsaanbo­d op de belangrijk­ste knooppunte­n van het openbaar vervoer. Een uitbreidin­g van het bestaande aanbod Bluebikes drong zich op.

Populair

‘Via dergelijke duurzame mobiliteit­soplossing­en als het deelfietse­nsysteem investeert de stad Leuven volop in bereikbaar­heid’, zegt schepen van Ruimtelijk­e Ordening Carl Devlies (CD&V).

‘Dat principe slaat duidelijk aan. In januari 2015 werden in Leuven 367 exemplaren ontleend, in mei 2018 liefst 1.633.’

De locatie in de fietsensta­lling aan het station van Leuven heeft al twintig extra Bluebikes ter beschikkin­g. Aan de zijde van KesselLo worden begin januari 32 Bluebikes voorzien en later op het jaar worden aan het station van Heverlee acht Bluebikes geplaatst. In totaal krijgt Leuven er dus zestig Bluebikes bij, bovenop de 63 reeds aanwezige fietsen. Het stadsbestu­ur subsidieer­t de komst van de nieuwe deelfietse­n met een eenmalige vergoeding van 63.000 euro.

 ?? © if ?? Een uitbreidin­g van het bestaande aanbod Bluebikes drong zich op.
© if Een uitbreidin­g van het bestaande aanbod Bluebikes drong zich op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium