De Standaard

Genk schiet zichzelf opnieuw in de voet

Bij 02 na 55 minuten leek Genk het ticket voor de zestiende finales van de Europa League al op zak te hebben. Maar twee domme tegengoals in drie minuten zorgden nog voor de onverwacht­e 22.

- MARNIK GEUKENS

Bij 02 leek Genk de wedstrijd rustig te kunnen uitspelen. De schijn bedroog echter

MALMÖ I Omdat Samatta en vooral Paintsil, die de voorkeur had gekregen op Ndongala, ook nog eens verstijfd leken door de kou, moest alle gevaar van de tandem PozueloTro­ssard komen. Vooral laatstgeno­emde had er enorm veel zin in, doelman Dahlin bezwoer het eerste gevaar.

Verdiende voorsprong

Malmö stelde de geduldige Zweedse fans teleur. Alleen Vindheim mocht voor rust een keertje vuren in de richting van een attente Vukovic, verder zorgden alleen enkele moeizame passes van Aidoo en Dewaest voor enige animositei­t op de tribunes.

Intussen had Racing het heft autoritair in handen genomen. Het imposante duo BergeMalin­ovskyi won afgetekend de strijd op het middenveld, de thuisploeg holde achter een ongrijpbar­e bal. De beloning volgde nog voor rust. Berge ontfutseld­e exGentenaa­r Christians­en de bal en lanceerde Trossard in de as van het veld. Het passje breed op maatje Pozuelo kon niet beter getimed zijn, de Genkse aanvoerder zorgde voor de perfecte afwerking. Het opwippertj­e met links legde Dahlin in de luren. 01, Genk mocht met een verdiende voorsprong de kleedkamer­s in.

Efficiënte Paintsil

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd: met een Genkse goal. Opnieuw kwam ze voort uit een twee tegen éénsituati­e. Nu kroop Pozuelo in de rol van foerier, de knap weggelopen Paintsil werkte rustig af 02. Racing toonde zich in tegenstell­ing tot zaterdag tegen Cercle wel uiterst efficiënt.

Paintsil mocht meteen na zijn doelpunt gaan rusten, hij werd vervangen door Ndongala. Met een dubbele voorsprong op zak, leek Genk de wedstrijd rustig te kunnen uitspelen. De schijn bedroog echter.

Onverwacht­e ommekeer

Dachten de bezoekers te snel dat de buit binnen was? Of gingen ze iets te enthousias­t naar een derde treffer. In elk geval gooide Genk zijn voorsprong zomaar te grabbel in amper drie minuten.

Dewaest had nog maar net een eerste schot van Christians­en moeten afblokken of Racing werd koud gepakt op de counter. Invaller Antonsson legde Lewicki de goal van de hoop panklaar voor zijn rechter: 12.

De Zweedse fans schoten wakker en nadat invaller Ndongala de 13 te nonchalant liet liggen, werd hun stoutste droom ingelost. Net zoals de voorbije weken speelde Aidoo een bedenkelij­ke hoofdrol bij de onverwacht­e gelijkmake­r. Hij liet zich op de doorweekte grasmat verrassen door een doorglijde­nde bal. Antonsson liet het geschenk niet liggen: 22.

Nog één punt nodig

Het werd meteen ook de eindstand. Hoe zeer Genk ook op zoek ging naar de verdiende winninggoa­l, doelman Dahlin liet zich geen derde keer meer verrassen. Zo moet Racing op 13 december thuis nog vol aan de bak tegen Sarpsborg. Ook al liet het een gouden kans liggen om de klus te klaren in Malmö, een gelijkspel tegen Sarpsborg volstaat nog steeds voor een ticket voor de zestiende finales.

 ?? © Peter De Voecht/photo news ?? Sander Berge heerste op het middenveld en lag ook aan de basis van het Genkse openingsdo­elpunt.
© Peter De Voecht/photo news Sander Berge heerste op het middenveld en lag ook aan de basis van het Genkse openingsdo­elpunt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium