De Standaard

Lokeren geeft zege uit handen tegen Gent

- GODFRIED ROELANT

Jupiler Pro League

LOKEREN I Met Sollied en Thorup stelde zowel Lokeren als AA Gent nog voor het einde van de eerste speelronde een nieuwe coach aan. Sollied heeft de opdracht om Lokeren weg te halen van de laatste plaats. Thorup moet Gent dan weer richting Playoff 1 loodsen. Lokeren begon goed aan de wedstrijd met een sterke Miric. Hij kwam een eerste keer in scoringspo­sitie na een vrije trap van Skulason en kreeg daarna een kans op voorzet van Hupperts. Een wandeling van Tsjakvetad­ze door de Lokerse verdedigin­g was daarop het antwoord van de Buffalo’s.

Het duurde tot halfweg de eerste helft vooraleer het verschil in plaatsen in het klassement ook duidelijk werd op het veld. Nadat Lokeren met Terki eerst nog een reuzenkans had verkwansel­d, was het aan Jaremtsjoe­k om te klungelen. Hij kreeg de openingsgo­al door Limbombe op een presenteer­blaadje aangeboden, maar de Oekraïener miste het doelkader.

Pareltje van Marecek

AA Gent bleef ook daarna de grootste kansen bij elkaar voetballen, maar zonder resultaat. Het doelpunt viel als een donderslag bij heldere hemel aan de overkant. Skulason dropte de bal tegen beter weten in de box. Hupperts raapte op en legde in de draai klaar voor Marecek. Die twijfelde niet en knalde met een fraai schot, dat nog even afweek via Rosted, de 10ruststan­d op het bord. In de tweede helft moest Lokeren zijn strijdersh­art tonen om de voorsprong vast te houden. Gent ging als een bezetene op zoek naar de gelijkmake­r. Maar net als in het eerste bedrijf was het Lokeren dat onverwacht mocht vieren dankzij Terki.

Pas in de laatste tien minuten kreeg Gent loon naar werken. Eerst kopte Rosted de aansluitin­gstreffer tegen de netten en daarna bracht Bronn Gent op gelijke hoogte met een droge knal. Telkens na raadplegen van de VAR. Door het gelijkspel blijft Lokeren in hetzelfde bedje ziek.

17DE SPEELDAG

STAND

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium