De Standaard

KVK niet vervolgd wegens spreekkore­n

Zondagmidd­ag om 12 uur wordt in Dublin geloot voor de kwalificat­iewedstrij­den van het EK 2020. De Rode Duivels zijn reekshoofd, dus het zou al heel vreemd moeten lopen als ze zich niet weten te plaatsen.

-

Vanwege een gebrek aan bewijzen volgt de Geschillen­commissie het Bondsparke­t niet om KV Kortrijk te vervolgen wegens racistisch­e spreekkore­n in de laatste thuismatch tegen Standard. De KVKfan die zich via de sociale media verontschu­ldigde tegenover Mpoku – die de excuses aanvaardde – krijgt na samenspraa­k met de Pro League wel een taakstraf. (fbu)

BRUSSEL I Sinds het Europees Kampioensc­hap in 2016 werd uitgebreid naar 24 landen – 55 nemen er deel aan de voorrondes – zou het eigenlijk een regelrecht­e schande zijn als België zich niet zou plaatsen. Zeker aangezien het reekshoofd is.

Voor de nummer één op de Fifarankin­g worden de komende kwalificat­iewedstrij­den alweer veredelde oefenmatch­en. Tenzij Roberto Martinez het geluk heeft dat hij Duitsland treft, het enige topland dat in de tweede pot zit. Het geluk, jawel, want duels met de Mannschaft zullen meer beklijven dan de voorbije wedstrijde­n in Nations League tegen IJsland en Zwitserlan­d. Eindelijk een topaffiche, eindelijk een duidelijke­re

Zelfs als België in zijn groep niet bij de eerste twee eindigt, is er nog een achterpoor­tje via de Nations League

graadmeter. Bovendien hoeft niemand te wanhopen: de eerste én de tweede van elke kwalificat­iegroep mogen naar het EK, dat in 12 speelstede­n verspreid over Europa wordt gespeeld. Behalve in onze hoofdstad Brussel dan.

En wat als de Rode Duivels het scoren plots verleerd zijn en het presteren om niet bij de eerste twee in hun groep te eindigen? Dan is er nog steeds het vangnet van de Nations League. De groepswinn­aars van elke categorie – België zat in de hoogste, Categorie A – beslechten in maart 2020 ouderwetse barragewed­strijden. Tenzij ze zich al geplaatst hebben via de voorrondes, een quasi zekerheid. De vrijgekome­n plaatsen worden dan toegewezen aan de hoogst gerankte landen in de Nations League. Daarin staat België vijfde, de eerste om een plekje op te eisen.

Kortom: zodra Portugal, Zwitserlan­d, Engeland of Nederland zich in de voorronde plaatsen voor het EK, is België zeker van een barragemat­ch. En als het zelfs dan niet lukt voor deze gulden generatie, dan kunnen we beter onder een steen kruipen en zachtjes beginnen te huilen. (kvu)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium