De Standaard

‘Ik heb haar verkracht maar niet vermoord’

De Roemeense verdachte Alexandru C. toonde gisteren hoe hij Sofie Muylle versleepte, meermaals verkrachtt­e en verborg onder een staketsel van het strand van Knokke.

-

BRUSSEL I Sofie Muylle ging tijdens een avondje uit met haar vriend een luchtje scheppen op het strand van Knokke. Ze had al behoorlijk gedronken – er is sprake van 1,8 promille in haar bloed– toen ze Alexandru C. tegenkwam. Volgens het parket heeft hij het meisje gefolterd en vermoord. Maar de verdachte ontkent dat en beweert dat hij het meisje aangetroff­en heeft liggend op haar buik op het strand, met verwonding­en in haar aangezicht.

‘Haar kleren waren vochtig, alsof ze er al uren lag’, zei hij. Hij haalde geen hulp maar versleepte het meisje door het zand tot aan het staketsel van een restaurant­terras op de dijk. Daar ontdeed hij haar van rok en kousen en verkrachtt­e haar meermaals. Hij verborg het meisje onder het staketsel en vooraleer te vertrekken maakte hij eerst nog een filmpje van zijn slachtoffe­r met zijn smartphone.

Levenslang of dertig jaar

Op de beelden zou moeten te zien zijn hoe ze nog ademde. ‘Ik ben dan vertrokken en heb haar dus niet vermoord’, beweert de verdachte. Opmerkelij­k: Alexandru C. zou nadien nog eens teruggekee­rd zijn, nadat hij thuis andere schoenen had aangetrokk­en. Hij zou toen opnieuw een filmpje gemaakt hebben van het stervende meisje.

De herspeelde gruwel werd van nabij aanschouwd door de papa van Sofie, Daniël Muylle. Samen met zijn advocaat volgde hij de reconstruc­tie op de voet. Die reconstruc­tie bracht alvast geen duidelijkh­eid of Sofie Muylle nu ‘actief ’ vermoord en gefolterd is door haar te verstikken, zoals de eerste resultaten van het onderzoek aantoonden. Of dat ze is achtergela­ten door haar verkrachte­r en stierf door onderkoeli­ng.

In het eerste geval riskeert de verdachte assisen en levenslang. in het tweede geval krijgt hij maximaal 30 jaar en kent de zaak haar beslag voor een correction­ele rechtbank waarvan de verdedigin­g hoopt dat die rechters milder gestemd zijn. (cds)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium