De Standaard

KV Mechelen stunt weer

-

MECHELEN I Nadat KVM eerder Antwerp uitschakel­de, ging nu Sporting Lokeren voor de bijl.

Daar sta je dan als Lokeren. Op een gedeelde laatste plaats in de Jupiler Pro League en nu ook uit de beker gekieperd door een tweedeklas­ser. Nu is het de vraag of ze dat echt erg vinden op Daknam. De jongens van Trond Sollied hebben momenteel wel andere katjes te geselen. Maar goed voor het vertrouwen kan dit niet zijn.

75 minuten lang was dit zo’n typische wedstrijd die een doelpunt nodig had om echt van start te kunnen gaan. Het tempo lag te laag, er waren weinig kansen en van een intense cupmatch was allerminst sprake. Tot KV Mechelentr­ainer Wouter Vrancken besliste om er twee frisse aanvallend­e krachten in te gooien. Eerst Igor De Camargo, wat later Clement Tainmont. Het zorgde ervoor dat de druk van KV Mechelen toenam. Lokeren speelde tot dan al niet geïnspiree­rd, maar plots vonden de verdediger­s er niets beters op dan de ballen lukraak weg te schieten. De Waaslander­s kwamen zo nog amper uit de omknelling. En dat resulteerd­e in twee Mechelse doelpunten. Allebei geïnspiree­rd door de invallers. Eerst zette Tainmont een aanval op die resulteerd­e in de 10 van Engvall en wat later was het De Camargo zelf die er met een loeier 20 van maakte.

Wie was de eersteklas­ser?

In drie minuten was de wedstrijd gespeeld. Een wedstrijd die tot dan maar weinig om het lijf had. Lokeren leunde achteruit en zette amper druk. KV had wel balbezit, maar vond moeilijk openingen. Toch domineerde de thuisploeg de partij. Als er een buitenland­er in het stadion gevraagd zou worden wie de eersteklas­ser was, hij had KV Mechelen als antwoord gegeven. De grootste kans voor rust was dan ook voor Mechelen toen Van Damme de bal op de volley nam, maar een sterk keepende De Wolf redde. Lokeren was één keer gevaarlijk voor rust. De kopbal van Deschacht werd voor de lijn gekeerd door Lemoine.

Na de pauze leek het even of er beterschap op komst was. Aan beide kanten moesten de doelmannen hun kunnen tonen. Eerst was De Wolf alert op een bijnaowngo­al van Diaby en even later pakte Verrips uit met een goede save op een schot van Tirpan. Verrips had wat later bijstand nodig van Cocalic toen hij een schot van Marecek niet onder controle kreeg. Maar het was wachten tot het diepe slot vooraleer er echt iets opwindends te zien was. (gegy)

 ?? © Virginie Defour/belga ??
© Virginie Defour/belga

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium