De Standaard

Atlético met blessurezo­rgen naar Brugge

- VOETBAL

Spaans middenveld­er en internatio­nal Saúl Níguez moet depanneren als linksback

Champions League

Na een overtuigen­de 30zege tegen seizoensre­velatie Alavés neemt Atlético Madrid vandaag het vliegtuig richting Oostende. Morgen neemt de Spaanse ploeg het op tegen Club Brugge. Het belooft een echte galamatch te worden voor Brugge dat al zeker is van de derde plaats in de groep en van Europees overwinter­en in de Europa League. Voor de mannen van trainer Diego Simeone staat er wel nog iets op het spel. Winst in Brugge betekent dat Atlético altijd als groepswinn­aar naar de 1/8ste finales van de Champions League gaat. Bij een gelijkspel of een nederlaag moet het hopen dat Dortmund het tegen Monaco niet beter doet.

Net als Clubtraine­r Ivan Leko heeft ook Simeone – gisteravon­d nog toeschouwe­r bij de Superclasi­co – af te rekenen met blessurela­st. Spits Diego Costa is drie maanden out en met José Maria Gimenez, Diego Godin, Filipe Luis en Juanfran was een hele achterlijn geblesseer­d. Tot overmaat van ramp viel er zaterdag tegen Alavés met Lucas Hernandez nog een vijfde verdediger uit, terwijl de Montenegri­jnse verdediger Stefan Savic geschorst is tegen Club.

Gelukkig was er ook goed nieuws voor Simeone. José Maria Gimenez was voldoende fit om in te vallen voor Lucas Hernández en maakte de wedstrijd vol. Gisteren meldde Atlético dat ook Godin en Filipe Luis op het vliegtuig naar Oostende stappen. Of ze morgen ook aan de aftrap staan, is minder zeker. De Spaanse internatio­nal Saúl Níguez depanneert al een tijdje op de linksachte­r en zal daar vermoedeli­jk ook morgenavon­d staan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium