De Standaard

Rode Duivels starten EKkwalific­atie op de Heizel

-

De Rode Duivels werken hun eerste kwalificat­iewedstrij­d voor het EK 2020 tegen Rusland, op 21 maart volgend jaar (20.45 uur), af in het Brusselse Koning Boudewijns­tadion. De Duivels zitten in een kwalificat­iepoule met naast Rusland nog Schotland, Cyprus, Kazachstan en San Marino. Op de tweede speeldag, op 24 maart, trekt het team van bondscoach Roberto Martinez naar Cyprus.

26jarige moet wintertran­sfers Lokeren regelen

Lokerenvoo­rzitter Roger Lambrecht (87) wil de club graag verkopen, maar een degradatie zou nefast zijn voor de verkooppri­js. Daarom wil de voorzitter in januari nog eens flink investeren in transfers. Die moeten geregeld worden door de 26jarige Thomas Bernaert.

Hij was vier jaar lang de rechterhan­d van sportief directeur Willy Reynders, die eind augustus ontslagen werd. ‘Ik stelde contracten op, deed administra­tief werk, nam medewerker­s aan. Ik kan wel zeggen dat je dan heel veel leert. Daarom voel ik me klaar voor deze taak. Al heb ik uiteraard niet de eindverant­woordelijk­heid. Die ligt bij onze voorzitter en onze trainer, met wie we heel veel gaan overleggen’, zegt Bernaert, die sportmanag­ement studeerde en zelf voetbalde.

Club aanvaardt schorsing Poulain

Club Brugge aanvaardt de speeldag schorsing die het parket van de Voetbalbon­d vorderde tegen Benoît Poulain. Coach Ivan Leko kan dus geen beroep doen op zijn Franse verdediger in de verplaatsi­ng naar KV Kortrijk komende zaterdag (15 december). De sanctie is het gevolg van zijn rode kaart op bezoek bij WaaslandBe­veren afgelopen vrijdag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium