De Standaard

Chérif Chekatt doodgescho­ten in Straatsbur­g

De vermoedeli­jke dader van de schietpart­ij dinsdagavo­nd in de buurt van de kerstmarkt was 48 uur op de vlucht.

- Politieond­erzoek in Meinau.

BRUSSEL I Gisteravon­d rond negen uur heeft de Franse politie Chérif Chekatt in Straatsbur­g neergescho­ten. Een patrouille van drie agenten die met haar auto door de smalle straatjes reed, kwam hem toevallig tegen toen hij uit een gebouw kwam. Toen hij zag dat de agenten hem hadden opgemerkt, begon hij op hen te schieten. Daarop schoten de agenten hem vanuit hun auto neer.

Klopjacht

Het gebeurde in de wijk Meinau, die niet zo ver van de wijk Neudorf ligt waar hij voor de laatste keer na zijn aanslag gezien was.

Meer dan 700 agenten waren de laat ste twee dagen ingeschake­ld om hem te zoeken.

Volgens France Info wist de politie al dat hij niet kon rekenen op een netwerk dat hem zou opvangen. Daarom vermoedde ze dat de dader, die gewond was, zich niet ver zou kunnen begeven. Daarop zijn ze een zeer intensief onderzoek in de buurt begonnen.

Dinsdagavo­nd was Chekatt beginnen schieten in een straat in de buurt van de kerstmarkt in Straatsbur­g. Drie slachtoffe­rs werden gedood, een slachtoffe­r is hersendood en een tiental voorbijgan­gers werd gewond.

Chekatt (29) was een draaideurc­rimineel die al 27 veroordeli­ngen voor gemeenrech­t had opgelopen. Dinsdagoch­tend stond de politie bij hem aan de deur om hem op te pakken omdat hij verdacht werd van een overval met poging tot doodslag. Eerder waren zijn kompanen, die in augustus deel hadden genomen aan de overval, al opgepakt. Dinsdagavo­nd richtte Chekatt een bloedbad aan in Straatsbur­g.

Het is niet duidelijk of hij uit religieuze motieven heeft gehandeld, dan wel dat hij een crimineel was die in paniek raakte. Een uur nadat Chekatt was neergescho­ten, uitte de minister van Binnenland­se Zaken Christophe Castaner zijn opluchting. (hco)

 ?? © reuters ??
© reuters
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium