De Standaard

Burgerbewe­ging Agora laat lot kandidaten stembusgan­g kiezen

-

Enkele

DILBEEK I Een enveloppe met wit poeder heeft gisteren in woonzorgce­ntrum Quietas in Dilbeek de nodige stress veroorzaak­t. Dat de brief net nu, tijdens de wenskaarte­nactie van het rusthuis, in de bus viel, lijkt geen toeval. Met die actie daagde de directeur de medewerker­s uit om 2019 wenskaartj­es in de brievenbus te laten vallen.

De hulpdienst­en werden omstreeks 11.30 uur opgeroepen naar het Armonea woonzorgce­ntrum. Aan de onthaaldes­k was kort voordien de post opengemaak­t. In een van de enveloppes zat enkel wit poeder, wat meteen enige onrust veroorzaak­te. De politie werd gebeld.

‘We hebben meteen het zekere voor het onzekere genomen’, zegt Marc Derveaux, de directeur van Quietas. ‘De opgetromme­lde politie twijfelde niet en schakelde de brandweer in. Dat is de standaardp­rocedure bij dergelijke incidenten.’

De brief en overige post werden door brandweerm­annen in speciale pakken met de nodige voorzichti­gheid naar buiten gedragen en veilig opgeborgen. De civiele beschermin­g kwam de post nadien ophalen voor verder onderzoek.

Exacte resultaten van dat onderzoek zijn er voorlopig niet. Op het eerste gezicht lijkt het geenszins om een schadelijk­e stof te gaan. ‘De vrouw die de brief opende, voelt zich nog steeds goed en ook al het andere personeel en de bewoners zijn in orde’, zegt Derveaux.

Dat de enveloppe net nu, tijdens de grote wenskaarte­nactie van het rusthuis, in de brievenbus viel, lijkt helemaal geen toeval. ‘Volgens mij gaat het om het werk van een flauwe grappenmak­er’, zegt Derveaux. (jvi)

 ?? © amg ?? leden van de burgerbewe­ging Agora
© amg leden van de burgerbewe­ging Agora

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium