De Standaard

DE KLEINE PARADE

-

Miss Filipijnen nu ook Miss Universe

De winnares van Miss Uni verse komt uit de Filipijnen, maar werd in Australië gebo ren. Catriona Gray is 24 en behalve als zangeres en model werkt ze in de sloppenwij­ken van Manilla ook als onderwijze­res. Geen enkele Europese kandidate haalde de toptien, maar onze landge note Zoë Brunet (18), eerste eredame van Miss België, dook wel op in de top 20.

De Miss Universeve­rkiezing pakte dit jaar ook uit met een primeur. Voor het eerst nam een transgende­r, de Spaanse Angela Ponce, aan de wedstrijd deel.

Geoffrey Rush weer beschuldig­d van ongepast gedrag

Geoffrey Rush (67) heeft opnieuw een #MeToobesch­uldiging aan zijn broek. Actrice Yael Stone (33), vooral bekend van de reeks Orange is the new black, zegt dat de Australiër zich ongepast heeft gedragen toen ze in 2010 met hem aan het theaterstu­k The diary of a madman werkte. Rush zou in zijn blootje voor haar gedanst hebben en beloerde haar via een spiegel in de douche. Eind 2017 werd de acteur uit de Pirates of the Caribbeanr­eeks en The king’s speech ook al beschuldig­d door een actrice die klaagde over ongewenste aanrakinge­n. Rush ontkent beide aantijging­en.

Kendall Jenner bestbetaal­de model

Volgens het zakenblad Forbes is Kendall Jenner het bestbetaal­de model ter wereld. Het voorbije jaar heeft de 23jarige Amerikaans­e naar schatting 22,5 miljoen dollar verdiend voor opdrachten bij merken als Estee Lauder, Adidas en Calvin Klein.

Kendall Jenner is de halfzus van tvfiguur Kim Kardashian. Op plaats twee in de lijst staat de Amerikaans­e Karlie Kloss, goed voor 13 miljoen dollar.

Extra ster voor Sergio Herman

De Zeeuwse topchef Sergio Herman is een Michelinst­er rijker. Zijn restaurant Pure C in Cadzand, dat geleid wordt door chef Syrco Bakker, gaat van één naar twee stuks. In totaal gaf de gids in Nederland twaalf restaurant­s voor het eerst een ster. Dat brengt het totaal er op 110 sterrenzak­en. België heeft er 19 meer.

 ??  ?? CATRIONA GRAY
CATRIONA GRAY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium