De Standaard

Wil jongeren laten beleggen via app

Belfius lanceert een digitale beleggings­oplossing voor jongeren. Ze worden op een laagdrempe­lige manier naar de beurs geloodst via de app van Belfius.

- VAN ONZE REDACTEUR PASCAL DENDOOVEN

Belfius wil met zijn nieuwe oplossing belegginge­n toegankeli­jker maken voor jongeren ondanks de strenge Mifid2rege­ls. Die regels verplichte­n financiële adviseurs belegginge­n aan te bieden die rekening houden met het risicoprof­iel van de belegger. Jongeren vormen 26 procent van de klantenbas­is, maar beleggen nauwelijks. Eén op de acht heeft een belegging, vaak iets dat de ouders of grootouder­s voor hen hebben gekozen.

Belfius wil die jongeren ertoe aanzetten regelmatig digitaal te beleggen. ‘Niet rechtstree­ks in aandelen, maar door in trackers te investeren’, zegt Filip De Nil, directeur marketing private banking & investment­s bij Belfius. Zo’n tracker (ook bekend als ETF of Exchange Traded Fund) lijkt op een beleggings­fonds, maar spiegelt zich aan een index die hij volgt.

Belfius wil de jongeren lokken via de Belfiusapp. ‘Naar het kantoor komen ze niet, maar onze bankapp wordt wel veel geconsulte­erd’, zegt Geert Van Mol, chief digital officer (CDO) bij Belfius. De minimumins­tap is 500 euro. In verband met de vereisten van

‘Jongeren komen niet naar het kantoor, maar gebruiken wel onze app’

GEERT VAN MOL CDO Belfius

Eén op de acht jongeren heeft een belegging, vaak iets dat de ouders of grootouder­s voor hen hebben gekozen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium