De Standaard

Successchr­ijver blijkt leugenaar

-

De Amerikaans­e schrijver A.J. Finn, ook bij ons bekend van De vrouw in

het raam (uitgeverij Cargo), is ontmaskerd als leugenaar en fantast. In 2016 viel de man, die in het echt Dan Mallory (39) heet, op met de succesvoll­e veiling van zijn debuutthri­ller over een vrouw met pleinvrees die haar buren bespioneer­t. Het boek werd een wereldwijd succes.

De filmversie van The woman in the window

komt later dit jaar in de bioscoop.

The New Yorker publiceerd­e onlangs een profiel van de schrijver en kwam tot de conclusie dat hij liegt over zijn gezondheid. Hij zou een hersentumo­r hebben en gaf dat op als reden voor zijn veelvuldi ge afwezighed­en bij uitgeverij Little, Brown, waar hij redacteur was. Mallory geeft nu toe dat hij dat verzonnen heeft.

Maar dat is niet alles. Zijn moeder, die volgens hem aan kanker overleed, en zijn broer, die zelfdoding pleegde, zijn nog springleve­nd. Mallory zou ook zijn cv opgesmukt hebben met foute informatie over zijn carrière. Hij beweerde een doctoraat behaald te hebben; de universite­it ontkent. Hij zei ooit de thriller aanbevolen te hebben die J.K. Rowling onder een pseudoniem ingediend had. Niets van aan.

Mallory roept een bipolaire stoornis in om de veelvuldig­e leugens te verklaren, meldt The Guardian.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium