De Standaard

Carcela toch vervolgd voor middenving­er

-

BRUSSEL I Standardtr­ainer Michel Preud’homme ontsnapte aan een bijkomende straf nadat hij tijdens Anderlecht­Standard naar de tribunes werd gestuurd, maar Mehdi Carcela wordt wel op het matje geroepen. Carcela zal voor de Geschillen­commissie moeten komen en riskeert daar een boete en een schorsing.

De Marokkaans­e sterspeler van Standard maakte in de fel beladen Clasico voor het oog van de camera’s een zogenaamde bras d’honneur gecombinee­rd met een middenving­er nadat zijn doelpunt door de videoref (VAR) werd afgekeurd. Eerder in de match had Carcela al de assist voor de openingsgo­al van Marin gegeven.

De tirade van Preud’homme werd uiteraard in het scheidsrec­htersversl­ag opgenomen, maar het obscene gebaar van Carcela niet. Het bondsparke­t kan in zo’n geval ambtshalve een vordering aanhangig maken. Dat is ondertusse­n gebeurd. Vooral een schorsing zou bijzonder ongelegen komen, want Carcela is momenteel erg belangrijk voor de Rouches. Vanavond tegen Genk kan hij wel nog gewoon spelen.

Tegen exStandard­verdediger Christian Luyindama, die intussen bij Galatasara­y voetbalt, werd al een procesverb­aal opgemaakt omdat hij na de wedstrijd ‘puta Anderlecht’ riep in de stadionmic­rofoon. Luyindama kan door de Belgische voetbalbon­d niet meer gestraft worden, maar Standard zal zich toch moeten verantwoor­den voor het geval. Voordat Luyindama de scheldfras­e riep, deed een deel van de supporters dat. Dat is op de beelden te zien en te horen. Kwetsende spreekkore­n kunnen bestraft worden.

Voorts riskeren zowel Anderlecht als Standard een straf voor het gebruik van vuurwerk door hun supporters. (vdm)

Vanavond (20.30 uur): Genk–Standard (25ste speeldag in Jupiler Pro League)

 ?? © blg ??
© blg

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium