De Standaard

PSG mist naast Neymar ook Cavani op Manchester United

-

Met de ruime voorgift in de competitie ging de focus al naar de Champions League bij PSG, maar net nu mist het twee topspitsen.

Edinson Cavani bezorgde PSG zaterdag tegen Bordeaux een 10zege vanaf de stip, maar blesseerde zich bij zijn trap. Terwijl hij geknuffeld werd, greep hij naar zijn rechterdij, de grimas zei alles. Aan de rust – drie minuten later – werd hij vervangen. Gisteren volgde de bevestigin­g dat ook de Uruguayaan­se spits verstek geeft voor de match van morgen op Manchester United.

Jawel, de 1/8ste finales van de Champions League staan voor de deur. En uitgereken­d nu is PSG offensief onthoofd. Neymar was al goed voor 20 goals en 11 assists, Cavani voor 21 goals en 8 assists.

‘Het is aan ons om oplossinge­n te vinden, maar het is zeer moei lijk’, zei Thomas Tuchel, coach van PSG. Hij heeft wel nog Kylian Mbappé, met 22 goals en 14 assists is de 20jarige Fransman het prijsbeest dit seizoen. Hij zal morgen de aanval leiden.

Ook Meunier gekwetst

En dan liep Rode Duivel Thomas Meunier nog een lichte hersenschu­dding op na een botsing. Ook door de naam van de Rode Duivel mag een streep, hij moet een week rusten.

Gianluigi Buffon, die hoopt om eindelijk die beker met de grote oren de lucht in te steken, is er niet gerust op tegen een United in topvorm. ‘Na de loting zei iedereen dat we heel blij mochten zijn’, aldus de 41jarige doelman. ‘Twee maanden later zal niemand die woorden herhalen. Manchester United is nu een heel andere ploeg.’

Wat heet: onder Ole Solskjaer won het zaterdag zijn achtste van negen competitie­duels.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium