De Standaard

Transfer Pozuelo wordt juridisch gevecht

-

Puur sportief kende KRC Genk een topweekend. Nadat vrijdag Standard op veertien punten werd gezet, leden de naaste achtervolg­ers Club Brugge en Antwerp verrassend puntenverl­ies. De voorsprong bedraagt zo opnieuw dubbele cijfers.

Toch was er geen reden tot feesten, de heropflakk­ering van de transferso­ap rond Alejandro Pozuelo drukte op de sfeer. De Spanjaard schermt met een voorstel van Toronto FC, dat hem onmiddelli­jk wil laten overvliege­n. De hoofdrolsp­eler zelf was zondagocht­end gewoon paraat op training. Hij arriveerde en vertrok in het gezelschap van zijn makelaar David Garcia, die later op de dag met een Genkse delegatie rond de tafel zou zitten.

Alles draait rond de clausule in het contract van Pozuelo, die stelt dat hij voor 8 miljoen weg kan. Een clausule, die na het afwijzen van AlAhli een maand geleden tijdelijk geschrapt zou zijn tot bij de start van de volgende mercato. Maar is die schrapping ook officieel gebeurd? Of geldt de net geopende Amerikaans­e transfer als ‘volgende mercato’? Pas vandaag wil Genk over de zaak communicer­en.

In elk geval: slaagt het management van Pozuelo, dat ook schermt met de interesse van een Chinees team, erin om de transfer erdoor te krijgen voor acht mil joen, dan kan je er prat op gaan dat KRC Genk die transfer achteraf zal aanvechten. Zo’n schadeclai­m kan enorm hoog oplopen in het geval van het mislopen van een landstitel, waarvan de waarde in België dankzij de verzekerde deelname aan de Champions League op meer dan 25 miljoen euro wordt geschat.

Een mogelijk compromis zou een transfer vlak na het seizoen kunnen zijn. Mogelijk voor (iets) minder dan acht miljoen. Eind mei zou nog maar een derde van het reguliere MLSseizoen zijn afgewerkt. Het was gisteren nog onduidelij­k of Toronto FC bereid zou zijn om mee te stappen in dat verhaal.

 ?? © blg ?? Alejandro Pozuelo.
© blg Alejandro Pozuelo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium