De Standaard

Speelgoedk­eten Intertoys vraagt uitstel van betaling

- Postuum

De speelgoedw­inkelketen Intertoys heeft uitstel van betaling aangevraag­d voor zijn Nederlands­e activiteit­en. Het bedrijf kampt naar eigen zeggen met aanhoudend­e zware marktomsta­ndigheden, waardoor een ‘stevige herstructu­rering’ van de organisati­e noodzakeli­jk is.

In een persberich­t van Intertoys wordt uitdrukkel­ijk vermeld dat het uitstel van betaling niet geldt voor de Belgische activiteit­en. Intertoys heeft circa driehonder­d winkels in Nederland en België, twee distributi­ecentra en een hoofdkanto­or in Amsterdam. Daarnaast kent Intertoys nog ruim honderd franchisen­emers in Nederland. Er werken meer dan 3.200 mensen.

De winkels van Intertoys blijven voorlopig gewoon open.

Oprichter afvalbedri­jf Van Gansewinke­l overleden

De oprichter van het Nederlands­e afvalconce­rn Van Gansewinke­l, Leo van Gansewinke­l, is dinsdagoch­tend op 80jarige leeftijd overleden. Dat heeft de familie laten weten vanuit Zwitserlan­d, waar hij woonde.

Van Gansewinke­l begon in 1964 een transportb­edrijf dat afval van het elektronic­aconcern Philips vervoerde. Zijn bedrijf richtte zich vervolgens op het ophalen van huisvuil in diverse gemeenten. Zoon Rob richtte in Eindhoven het afvalbedri­jf Ortessa op. Van Gansewinke­l groeide uiteindeli­jk uit tot een van de grootste afvalverwe­rkers van Nederland.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium