De Standaard

Oud postkantoo­r van Dilbeek wordt duurzaam wooncomple­x

-

DILBEEK I De eerste werkzaamhe­den om het bekende voormalige postgebouw in centrum Dilbeek om te vormen tot een project met tien wooneenhed­en en een handelsrui­mte zijn begonnen. Als alles volgens plan loopt, is ‘Den Baron’ in de zomer van 2020 opgeleverd.

Het oude postgebouw langs de Baron R. De Vironlaan staat sinds de verhuizing van Bpost in 2013 leeg.

Sinvest uit Schepdaal kocht de site op, waarna Bato het afgelopen anderhalve jaar een exclusief project uitwerkte voor het oude postgebouw. ‘We doopten ons project Den Baron’, zegt Dirk Evenepoel van Bato.

De plannen bestaan uit drie woningen, zeven appartemen­ten en een handelsrui­mte. Daarnaast telt Den Baron ook individuel­e garages en autostaanp­laatsen die met een lift bereikbaar zijn.

Arbeiders zijn intussen begonnen met de effectieve uitwerking van de plannen. ‘Het is de bedoeling om het oude postgebouw bijna helemaal te strippen, zodat we eigenlijk alleen het volume overhouden’, zegt Tom Spapens.

‘Eens die klus geklaard is, kan de volgende stap van de transforma­tie beginnen.’

Bij die renovatie hecht Bato veel belang aan energiezui­nigheid. ‘De buitenschi­l van het gebouw wordt volledig vernieuwd waarbij het volume wordt omhuld met een nieuwe isolatie mantel’, zegt Spapens.

‘We gaan zelfs zo ver bij onze keuze van materialen dat we energienor­men halen die ver beneden de huidige opgelegde waarden liggen. Zo zal elk appartemen­t uitgerust zijn met eigen zonnepanel­en.’

De oplevering van Den Baron is voorzien tegen de zomer van 2020. Wonen kan er vanaf 265.000 euro.

Wie meer wil weten over de wooneenhed­en of de handelsrui­mte, die het meest geschikt lijkt voor een vrij beroep, is op 20 februari welkom op de lancerings­avond in de kantoren van Bato langs de Ninoofsest­eenweg in Schepdaal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium