De Standaard

Gehavend PSG sloopt ManU

-

PSG bewees dat het ook zonder Neymar en Cavani Europese top is. Kimpembe en absolute smaakmaker Mbappé zorgden voor Solksjaers eerste nederlaag met Man U dat in de terugmatch Pogba, twee keer geel, moet missen.

En het had nog leuker kunnen zijn, met de twee Belgen op het veld. Maar Thomas Meunier (PSG) was met een hersenschu­dding out. En Lukaku is voor coach Gunnar Solskjaer pas tweede keuze na Rashford. De Rode Duivel mocht pas voor de laatste tien minuten op het veld, het stond toen al enige tijd 02. Het werd evenwel een anonieme invalbeurt.

En het had nog spectacula­irder kunnen zijn, indien absolute vedetten Cavani (heup) en vooral Neymar (middenvoet­sbeentje), 38 goals op 53 matchen voor PSG, wél hadden kunnen spelen.

Het maakte allemaal niet uit: het was van de eerste minuut een hevige, intense wedstrijd in een waanzinnig tempo en technisch op een bijzonder hoog niveau. De Champions League was terug!

En het maakte de zaak niet van Solskjaer die in de Champions League de laatste twijfel over zijn aanblijven als coach van Man U kon wegnemen, na de indrukwekk­ende renaissanc­e van de Reds in eigen land: in 11 wedstrijde­n 10 keer gewonnen en 1 keer gelijkgesp­eeld. En het maakte vooral niets uit voor een zwierig PSG, dat na de rust de thuisploeg vlotjes wegzette.

Solskjaer had zijn team onder aanvoering van alweer Pogba meteen resoluut richting Buffon gestuurd. Het ManU van Mourinho – altijd voorzichti­g – is onder Solskjaer in twee maanden helemaal gekneed tot een aanvalsmac­hine: hoge druk, ontzettend driftig en een hels tempo.

Alleen kon het in die eerste helft te weinig kansen creëren.

En PSG? Ook zonder Neymar en Cavani nog steeds een uitstekend elftal dat bij momenten vervaarlij­k prikte, vooral onder toedoen van Ze Maria en de sneltrein Mbappé. Een uiterst aantrekkel­ijk schouwspel dus, kansen en goals werden nauwelijks gemist, die eerste helft.

Kansen en goals

Zelfde spelbeeld na de rust. Met wél snel kansen. Voor de bezoekers nog wel. En goals. Kans: kopstoot van Mbappé, gepareerd door De Gea. Goal: meteen op die corner was het wel raak, Kimpembe dook vrij op voor De Gea en schoot knap in één keer binnen. PSG helemaal gelanceerd, drie minuten later kwam Man U goed weg bij een op Pogba afgeweken schot van veteraan Dani Alves. Even leek de thuisploeg zich te herstellen maar op het uur al werd ManU uitgeteld. Alweer een bliksemsne­lle modeluitva­l waarbij Ze Maria perfect Mbappé vond. En zo bleef het maar doorgaan.

ManU probeerde wel, maar PSG stond nauwelijks kansen toe en bleef wervelend uitbreken. En Mbappé bleef geselen. De Gea behoedde nog een paar keer zijn ploeg van de helemaal dodelijke 03, maar de eerste nederlaag voor Solskjaer was dus wel een feit. Mislukt CLdebuut als coach dus voor de Noor die ManU in 1999 met een goal in de 93ste minuut de Champions League bezorgde. Geen Neymar en hoogstwaar­schijnlijk ook geen Cavani binnen drie weken? Geen probleem (meer) voor PSG, de 02 lijkt een veilige marge. Zeker omdat United het er zonder sterspeler Pogba, nog uitgeslote­n met een tweede gele kaart, zal moeten doen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium