De Standaard

Doelman van ‘beste save ooit’ overleden

- © blg

De legendaris­che Engelse doelman Gordon Banks is op 81jarige leeftijd overleden. Legendaris­ch, omdat hij in 1966 met de Three Lions de enige Engelse wereldtite­l won. Maar meer nog voor de onwaarschi­jnlijke save waarmee hij op het WK 1970 in Mexico Pelé van een goal hield. Bijna 50 jaar later wordt de redding nog steeds beschouwd als the greatest save ever.

Zelf wilde de doelman er tijdens zijn carrière, die twee jaar later eindigde na een autoongeva­l waardoor zijn zicht was verminderd, liever niet meer op terugkomen. Maar hij moest nog tot zijn laatste dag vaststelle­n: ‘Als de mensen mij herkennen, willen ze alleen maar praten over die redding.’ In clubverban­d speelde Banks vooral voor Stoke en Leicester.

Belgische ceo verlaat Sheffield Wednesday

Katrien Meire is niet langer de ceo van Sheffield Wednesday, een middenmote­r uit de Engelse tweede klasse. Meire was iets meer dan een jaar aan de slag bij de club. ‘Ik wens de voorzitter, staf en spelers het beste’, reageerde ze op de clubwebsit­e. ‘Met de nieuwe manager Steve Bruce en de fantastisc­he steun van onze geweldige supporters staat de club er in zijn tocht richting Premier League beter voor dan ooit tevoren.’

Meire is al een tijdje actief in het Engelse voetbal. In 2014 werd de advocate onder de vleugels van Roland Duchâtelet ceo bij toenmalig tweedeklas­ser Charlton Athletic. De club degradeerd­e onder haar leiding naar derde klasse en ze kreeg, net als eigenaar Duchâtelet, bakken kritiek over zich heen. In de eindejaars­periode van 2017 vertrok Meire bij Charlton, waarna ze enkele dagen later bij Sheffield aan de slag ging.

Schoenmake­r physical coach Anderlecht

Het zoveelste ontslag bij Anderlecht is een feit. Gisteren werd het contract van physical coach Gino Caen in onderling overleg ontbonden. Zijn opvolger is de Nederlands­e Braziliaan Alessandro Schoenmake­r, die nog met Frank de Boer bij Crystal Palace en Inter werkte en ook ervaring heeft bij Wolfsburg, Newcastle en Twente.

 ??  ?? Gordon Banks.
Gordon Banks.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium