De Standaard

Politie rijdt vluchtende chauffeur klem na spectacula­ire achtervolg­ing

- VAN LIEFFERING­E VAN ONZE MEDEWERKER­S JELLE SCHEPERS EN JOOST © ssj

De politie reed zaterdagmi­ddag een bestuurder klem op de Brusselse buitenring in Beersel. De man was gevlucht in Anderlecht, nadat hij betrapt werd bij een inbraakpog­ing.

BEERSEL/ANDERLECHT I De Brusselse ring was zaterdagmi­ddag het decor van een spectacula­ire achtervolg­ing, die omstreeks 12.30 uur eindigde met het klemrijden van een bestuurder van een kleine, witte bestelwage­n net voor de afrit Beersel van de Brusselse buitenring richting Halle.

Zowat een kwartier eerder had de Brusselse politiezon­e Zuid een melding gekregen van een bewoonster van een appartemen­tsgebouw in de Veeweydest­raat in

Anderlecht. De vrouw dacht dat er zich een inbraakpog­ing aan het afspelen was en verwittigd­e de politie.

Toen die ter plaatse kwam, sprong de verdachte meteen in zijn bestelwage­n om er in volle vaart vandoor te rijden. De inspecteur­s zetten de achtervolg­ing in.

Vanop de Bergensest­eenweg in Anderlecht reed de verdachte meteen de Brusselse ring richting Wallonië op, in de hoop de politie af te schudden. Dat lukte geenszins, en intussen werd de federale wegpolitie in bijstand geroepen.

Tijdens de achtervolg­ing zou de chauffeur meerdere politiewag­ens en gewone personenau­to's geraakt hebben, maar daarbij vielen er gelukkig geen gewonden.

Na een achtervolg­ing van zowat tien kilometer, slaagde de politie erin om de man klem te rijden in de middenberm net voorbij het op en afrittenco­mplex in Beersel. De dader kon meteen in de boeien geslagen worden. Het Brusselse parket werd in kennis gesteld, en de man zou in aanmerking komen voor een gedwongen opname in een gesloten psychiatri­sch centrum.

Door het incident was de linkerrijs­trook lange tijd versperd, wat een file tot in Ruisbroek veroorzaak­te.

 ??  ?? Vanwege het incident was de rijbaan gedeelteli­jk versperd.
Vanwege het incident was de rijbaan gedeelteli­jk versperd.
 ?? © ssj ?? Klem in de middenberm.
© ssj Klem in de middenberm.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium