De Standaard

Uit de hoogte

-

W at een dag toch weer, gisteren, op het scherp van de snee. Eerst bereikte ons de mare dat Black Box Revelation­s en Jasper Steverlinc­k deze zomer een podium in het Heuvelland zouden bestijgen. Dat deuntje was nog maar amper uitgestorv­en toen iemand uit het bronsgroen eikenhout er al met een galeivloot van vijftien acts overheen ging. Onder hen Eels, White Lies en Equal Idiots. Eat that!

Straks staan ze allemaal broederlij­k op een affiche, als waren ze geschreven in de palm van Gods hand. Misschien kunnen de verenigde festivalbo­uwers daarom straks beroep doen op de Chinese ontwerper Jody Xiong. Ze kennen hem allicht van zijn project The keyboard of isolation, een toetsenbor­d van vijf meter lang. Elke toets bestond uit een glazen bokaal waarin een vereenzaam­d figuurtje opgesloten zat als een stuk fruit in een fles Poire Williams. Niet aan te raden voor mensen met een stevige aanslag.

Xiong heeft expertise inzake affiches en handpalmen. Zijn jongste exploot is namelijk een driedimens­ionale affiche, waarop een dame gelukzalig achterover­leunt en haar uitermate ranke been in de lucht houdt alsof ze een nieuwe buikspiero­efening demonstree­rt. Om haar evenwicht te bewaren, strekt ze haar arm uit, met de palm naar boven.

Omdat het kind 12 op 23 meter groot is, heeft ze op haar handpalm nog wel een perceeltje vrij voor iets creatiefs. De voorbije dagen heeft ze in menige grootstad muzikanten op haar hand gekregen. Een beetje zoals bij King Kong, maar met minder haar op. De handpalm van deze dame is niets minder dan een polyvalent­e ruimte. Er stond al een rapper op en een kunquzange­r uit de Chinese opera. Een cellist had gemerkt dat er zelfs nog plaats was voor een stoeltje.

Wie goed oplet, merkt dat de muzikanten aan een veiligheid­skabel hangen. Ze spelen wel een beetje vanuit de hoogte, maar er kan spectacula­ir gestagediv­ed worden. Verenigde festivalbo­uwers, als daar geen muziek in zit.

De dame heeft de voorbije dagen heel wat muzikanten op de hand gehad

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium