De Standaard

Klaar met het gele legertje

Film Is ‘The Lego movie 2: the second part’ werkelijk het tweede deel van de sequel? De titel is fout, net als de film.

- RUBEN AERTS

The Lego movie 2: the second part èèèèè Van: Mike Mitchell

Met: Met stemmen van: Chris Pratt, Elizabeth Banks, Will Arnett (Vlaamse versie met Sven De Ridder, Marie Vinck en Manou Kersting) (107 min.)

Vroeger bouwden kinde ren nog eigenhandi­g een stad met Lego. Nu doet de animatiest­udio van Warner dat voor hen. Het kunnen ook de reclamejon­gens geweest zijn. The Lego movie 2: the second part is een hyperkinet­ische janboel die een heel assortimen­t speelgoed op de kijker loslaat.

Vijf jaar geleden geloofde niemand dat zo’n troep figuurtjes een verdienste­lijke film in de benen kon hebben. Phil Lord en Christophe­r Mil ler (van het recente SpiderMan: into the spidervers­e) bewezen het ongelijk van elke vooringeno­men mopperaar: The Lego movie was een on

stuimig plezier. Dankzij de frisse humor en sympathiek­e helden voelde het niet als een commerciël­e valstrik.

Kon dat maar gezegd worden van deze tweede animatiefi­lm. Het duo komt niet verder dan een mak opzet: de stad krijgt een ‘buitenaard­se’ aanval te incasseren van een stel plompe Duplo’s – een submerk van Lego, natuurlijk. Met volle kracht beland je in een verhaal dat al een poos aan de gang lijkt. Lekker knullig zijn ook de wazige overgangen die laten zien waar we ons eigenlijk bevinden: in de speelkamer van een broer en zus.

Samen spelen, ondanks de verschille­n (in poppetjes): in mijn kindertijd was dat een boodschap die mijn moeder ons oplegde.

De Deense speelgoedf­abrikant balanceerd­e in 2003 nog op de rand van de afgrond. Het ging daarna beter, tot het een jaar geleden voor het eerst sinds die dip te veel Lego had geproducee­rd. U raadt het al: het gele gevaar is na deze film nog niet geweken, de blokjes moeten verkocht.

 ?? © rr ?? Het gele gevaar is op komst.
© rr Het gele gevaar is op komst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium