De Standaard

Kringwinke­l Spit onder de sloophamer

- Idh

Kringwinke­l Spit in Heverlee gaat onder de sloophamer. ‘Na meer dan tien jaar voldoet de winkel aan de IJzerenmol­enstraat niet meer aan de normen die we onszelf opleggen’, zegt directeur Lieven Van der Stock. Een voorlopige winkel blijft open tijdens de werkzaamhe­den.

In de beginjaren passeerden circa zestigduiz­end klanten aan de kassa. Vorig jaar waren dat er 143.633. Ook het aantal werknemers kende een groei, van 196 in 2009 naar 327 nu. Een nieuwbouw dringt zich op.

‘We gaan voor een optimale werkomgevi­ng voor onze werknemers en een verrassend­e winkelerva­ring voor onze klanten’, zegt Van der Stock.

Spit zet maximaal in op het milieu. ‘We gaan verder dan de wettelijke bepalingen. Met een groen dak en bijenhotel­s zetten we in op biodiversi­teit. Door bewust te kiezen voor goede technieken van isolatie, ventilatie en verlichtin­g en de verwarming op warmtepomp­en, kunnen we een energiezui­nig gebouw neerzetten.’

Tijdens de werkzaamhe­den blijven het afgiftepun­t en de winkel open. De winkel wordt voorlopig ondergebra­cht in de voormalige refter en een deel van de ateliers.

Na de zomer zijn de werkzaamhe­den klaar en opent de nieuwe winkel. ‘Met die winkel kiezen we voluit voor de toekomst’, zegt Ingrid De Roo, communicat­ieverantwo­ordelijke van Spit.

‘Sinds een tweetal jaar varen we onder de vlag van Kringwinke­l ViTeS, samen met de kringwinke­ls uit Brussel en de rand’, zegt De Roo. ‘We maken in het nieuwe gebouw een doorstart met ons nieuwe merk. Een nieuw merk, met nog meer aandacht voor mens en milieu.’ Jo Lories trekt Pro Halle, Pieter Vranken Pro Lennik. uit Merchtem kwam de nieuwe afdelingen steunen.©

 ??  ?? Verspecht Proopricht­er Joris
Verspecht Proopricht­er Joris

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium