De Standaard

Bondsparke­t wil Carcela twee wedstrijde­n schorsen

-

Het bondsparke­t vraagt twee wedstrijde­n schorsing en een boete voor Mehdi Carcela omdat hij in de Clasico tegen Anderlecht (21) van 3 februari zijn middelving­er toonde aan ref Lawrence Visser.

Carcela kwam zich in het bijzijn van Pierre Locht, juridisch directeur van Standard, verdedigen. ‘Ik wilde zeker geen gebrek aan respect richting de arbiter tonen’, zei hij. ‘Ik had een mooie goal gemaakt in de Clasico, een match waar veel druk op staat en die vol emotie zit. Het was dus eerder frustratie. Mijn gebaar was niet richting de ref bedoeld, maar meer op het systeem in zijn geheel.’

Volgens Pierre Locht is het Bondsparke­t niet bevoegd om Carcela te vervolgen op basis van tvbeelden. ‘Sinds de invoering van de VAR is de Reviewcomm­issie niet langer van toepassing in 1A, omdat dat tot tegenstrij­digheden kon leiden. Het reglement schrijft voor dat vervolging op basis van beelden enkel kan wanneer de Reviewcomm­issie dat oplegt. In dit dossier is er geen Reviewcomm­issie en dus is het Bondsparke­t niet bevoegd om Carcela te vervolgen’, aldus Locht. Volgende week dinsdag velt de Geschillen­commissie het verdict.

RC Genk en Toronto vandaag rond de tafel

Vandaag zitten KRC Genk en Toronto FC rond de tafel in de zaakPozuel­o. Het beloven bijzonder moeilijke onderhande­lingen te worden. Genk lijkt bereid om water bij de wijn te doen. Concreet wordt dan 7 mei, vlak voor het afsluiten van de mercato in de MLS en drie speeldagen voor het eind van Playoff 1, de uiterste datum waarmee Genk akkoord kan gaan. Toronto FC formuleerd­e intussen 18 maart als ultieme transferda­tum.

Geraken beide clubs er niet uit, dan dreigen voor Pozuelo moeilijke tijden aan te breken. Blijft hij zich nukkig gedragen, dan dreigt een verwijzing naar de Bkern. Zijn contract verbreken, houdt dan weer – door een mogelijke schadeclai­m – een groot financieel risico in.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium